Bursa Barosunun 9 Ekim 2016 tarihinde yapılacak genel kurulunda Başkanlığa Aday olan Avukat Şerafettin Yavuz, İnegöl´deki meslektaşları ile bir araya gelerek destek istedi.

Orhan İnegöl Köftecisinde düzenlenen programa Bursa Barosu Başkan Adayı Avukat Şerafettin Yavuz, Bursa Barosu İnegöl Temsilcisi Avukat Varol Sarılar ile İnegöllü Avukatlar katıldı.

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Yemeğin ardından meslektaşlarına seslenen Avukat Şerafettin Yavuz, “2016 yılı Ekim ayında yapılacak olan Baro seçimleri için çalışma halindeyiz. Seçim çalışmalarına başladık. Şuan ilçeleri ziyaret ediyoruz. İlçelerdeki meslektaşlarımızın genel meslek sorunları var. Bundan sonra bir kısım yönetim kurulu toplantılarımızı ilçelerde yapmak istiyoruz. Amacımız; ilçelerdeki meslektaşlarımızın oraya has sorunlarını öğrenip, çözümlerini orada uygulamak istiyoruz. Ben 15 yıldan bu yana Bursa Barosunda serbest Avukatlık yapıyorum. Bir ayağım her zaman Baro´nun içerisinde oldu. Dolayısıyla sorunları biliyor, çözüm önerilerimiz gerçekçi ve tutarlıdır. Baro´yu bir kale olarak veya onun bunun bir grubu olarak görmüyoruz. Bu meslek ve Baro hepimizin. Eğer sorunlara birlikte çözüm üretebilirsek, hepimizin lehine olur. O nedenle sloganımız; birlikte daha güçlüyüz” dedi.

ÖNEMLİ PROJELER AÇIKLADI

Projelerini de açıklayan Yavuz, “Pek çok projemiz var. Bunlardan en önemlisi anayasal güvence meselesidir. Baktığımız zaman Yasama, Yürütme, Yargı erklerini düzenleyen Anayasada yargının içerisinde pek çok güvence var. Olması gerekir, eksiktir, desteklenmesi lazım. İstiyoruz ki, yeni anayasa tartışmaları çerçevesinde burada da savunma mesleği ile ilgili bir anayasal tanım ve güvence olsun istiyoruz. Bunun devamında avukatlık yasa tasarısını da titizlikle takip ediyoruz. Temel kamusal hizmetlerin KDV oranlarında önemli indirimler var. Bunlardan en temeli de yargı hizmeti olmasına rağmen KDV oranımız yüzde 18. Bunun mutlaka sıfıra çekilmesi konusunda ciddi bir mücadelemiz olacak. Bunu da meslektaşlarımız ilgi ile takip ediyor. Yeni adliye projesinde Avukatlara gerekli kullanım alanlarının ayrılması konusunda bir bağımsız Baro binasının olması en büyük projemiz. Genç Avukatlarımızı pek çok sorunu var. Genç Avukatlarla ilgili pozitif ayrımcılık yapalım ama Baro kaynaklarının tamamının gençlere tahsisi bile bu meseleleri çözmüyor. Bu çerçeve de yapılması gereken şey; mesleki çalışma alanlarının genişletilmek suretiyle mutlaka pastanın kuvvetlendirilmesidir. Avukatın çalışma alanındaki temel tekel alanı korunmalı, başka mesleklerin bizim mesleğimizle ilgili işgallerine son verilmeli. Yeşil pasaport avukatların ihtiyacıdır. Sosyal merkez projesi var. Türkiye Barolar birliği tarafından alınan arsa üzerine Bursa avukatları ve yakınlarının kullanabileceği bize layık önemli bir sosyal tesis konusunda da çalışmalarımız olacak. Meslektaşlarımızın anaokulu ve kreş ihtiyacını olduğunu görüyoruz. Meslektaşlarımızın çocuklarını güvenerek bırakabilecekleri anaokulu ve kreşlerin temini için çalışacağız. Ne siyasi iktidarla sürekli kavga halinde olalım nede siyasi iktidara tabi olalım istiyoruz. Biz hukukçuyuz, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmeliyiz. Bu çerçeve içerisinde ilişkilerimiz olacak. Tüm meslektaşlarımızı kucaklıyor ve hepsinin oyuna talip olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

ADİL YARGILAMA OLMALI

FETÖ operasyonlarını da değerlendiren Yavuz, “15 Temmuz darbe girişimi sırasında devletin temel erkleri üzerinde adeta bir felç etkisi yaptı. Sonrasında da yargı görevi yapan Hakim, Savcıların 5´te birinden fazlası tutuklandı. Bu darbe girişimini kınıyoruz. Buraya bulaşanların adil yargılanma düzeni içerisinde yargılanıp, suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Ancak bunu yaparken de hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının da korunması gerektiğini ifade ediyoruz. Adil bir yargılama sürecinden geçelim ki; yeni balyozlar, yeni Ergenekonlar olmasın” ifadelerini kullandı.

İNEGÖL´DE 101 AVUKAT VAR

Bursa´nın çeşitli ilçelerinin ardından en son olarak İnegöl´ü ziyaret ettiğini aktaran Başkan Adayı Yavuz, “İnegöl, Bursa´nın en büyük ilçelerinden birisi ve Avukat sayısı olarak da en kalabalık olan ilçemiz. Burada 101 meslektaşımız var. Onlardan da destek bekliyorum” diye konuştu. YAVUZ YILMAZ

Editör: TE Bilişim