Millet Partisi Bursa


Millet Partisi Bursa Milletvekili adayı Temel Kaya, güçlerinin ve sayılarının az fakat tecrübelerinin ve ıstıraplarının büyük olduğunu belirterek, birikimi ve misyonu büyük bir milletin köleleştirilmesine karşı baş kaldırmış asil yüzler olduklarını ileri sürdü.

Melek tabiatlı bir kuşak olarak sevdalarını, sıktıkları  her ele, baktıkları her göze ve bastıkları her toprağa nakleden bir gönül ordusu olduklarını kaydeden Temel Kaya, “Soframız her gün bereketlenen bir ‘Hendek Sofrası’, duamız milletimiz için Yunus’un duasıydı. Rahmet yağsın diliyorduk İstikbalde ve Rahmet Peygamberinin yoluna serilmiş Yavuzlardık. Hatırlar mısınız o günleri ki milletimiz yetimdi. İktidarlar aciz ve meydanları işgaldeydi. O gün kimdi Hak ve Millet davasını omuzlayan yiğitler kimlerdi. Kıbrıs, Kudüs, Türkistan, diye hıçkıran nefesler ve kimdi ‘Fatih’in torunlarımı geliyor’ dedirten kuşak. İşte onlar bizdik, ‘Milletim Uyan’ diyorduk. Bizdik Kerkük’e ağlayan, Bizdik Halepçe’yi anlatan. Çanakkale’yi, anmayı, Fethi kutlamayı biz öğrettik” dedi.

Türk milletinin ateşe sürülen körükte rüzgar, hak ve özgürlükleri gasp edenlerle yoldaş alamayacağını ve asla bu hale göz yumamayacağını vurgulayan Milletvekili adayı Kaya, “Siz hamasetin değil, haysiyetin adısınız. Siz teekkülün değil, tevekkülün, tekebbürün değil, tefekkürün ehlisiniz. Siz Türk Milletinin varlık ve beka davasına adanmış yeni bir medeniyetin yılmaz takipçileri olarak modern çağda idealist insanın destanını yaşamış kahramanlarsınız. Siz Millet Mücadele çizgisinin onurlu isabetli ve lekesiz aydın ve kahraman Alperenlersiniz. Bütün engellemeler önlemler, düşmanlıklar ve yanıltmalara rağmen hiçbir kara leke olmadan, milli birliğin meftunu ve sevdalı olarak ölçülü çizgisini sürdürüyoruz. Haysiyetimizi ve karşımızdakinin haysiyetini incitecek her türlü meseleyi unutmaya ve yeniden kucaklaşmaya hazırız. Son bir kere büyük sesle haykırıyoruz. Gelin devletimiz, Milletimiz ve geleceğimiz için tek yumruk olalım ve Türkiye’yi tek yumruk kılacak iradede bütünleşelim. Türk milletinin din, töre, düşünce, çıkar ve ideallerine bağlı, geçmişimizin tüm doğrularının varisi, gelişmeci özgürlükçü, çoğulcu, ilerlemeci,  aydın, meşrutiyetçi, birlikçi nitelikleriyle bir milli oluşumun çatısında buluşalım. Biz Milletiz, biz geliyoruz, gözünüz aydın” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim