Belediye Başkan Yard

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin yaptığı açıklamada, yaşlılara yönelik ücretsiz Bursa gezilerinin başvurularının başladığını bildirdi.
İnegöl Belediyesi merkez binada bulunan Hizmet Masasında, Hizmet Masası Sorumlusu Ali Ziya Yılmaz ile beraber düzenlediği basın toplantısında, belediye olarak her kesime yönelik etkinlik ve faaliyetleri sürdürdüklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, "2010 yılında Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaşlılarımıza yönelik Bursa Gezisi projesine start verdik. Bu projemiz İnegöl halkımız tarafından çok takdir topladı. Bursa gezilerine her yılın Nisan ayında start veriyoruz. Geçen sene kış aylarının girmesiyle sonlandırdığımız Bursa gezilerimizi tekrar başlatıyoruz” dedi.
“Yaşlılarımız bizlerin her zaman baş tacıdır” sözleri ile konuşmasını sürdüren Şahin, “Onlar dünün gençleri, yarının tecrübe timsali insanlarıdır. Unutmayalım ki, bir gün bizde yaşlanacağız. Bu gezilerde yaşlılarımıza Bursa’nın tarihi yerlerini ve camilerini gezdiriyoruz. Geçen sene Muradiye Külliyesi, Tophane Parkındaki Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Ulu Cami, Yıldırım Bayezid Camii ve Türbesi, Yeşil Camii ve Türbesi ile Emirsultan Camii ve Türbesi gibi yerleri gezdirdik. Bu sene bu mekânlara Molla Hüsrev Mezarı, Üftade Hazretleri ve Türbesi ile Eskici Mehmet Efendi gibi tarihi yerleri de ekledik. Yaşlılarımızdan bu gezi için hiçbir ücret almadığımız gibi öğle yemeğini de biz ikram ediyoruz. Gezimiz, her hafta Salı günleri sabah saat 08.30’da Belediyemiz önünden başlayıp, akşam 18.00’e kadar devam edecektir. Gezilerimizin başvuruları bugün itibari ile başladı. Geçen seneye kadar 55 yaş ve üzeri yaşlılarımızı bu geziye dahil etmiştik. Gelen talepler üzerine yaş aralığını 50’ye indirdik. 50 yaşını doldurmuş tüm büyüklerimizi bu geziye katılmaya davet ediyorum. İlk gezimizi 17 Nisan Salı günü gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim