Dün saat 09.00´da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu sırada askerler tarafından Anıttaki bayraklar göndere çekildi.

Törene, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Garnizon Komutanı Kerim Kazanasman, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İnegöl İşletme Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Müslim Basılgan, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, siyasi parti başkan ve yöneticileri, bazı belediye Meclisi üyeleri, kurum müdürleri, askeri personel, oda ve dernek başkanları ile gaziler katıldı.

GURUR YAŞIYORUZ

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Garnizon Komutanı Kerim Kazanasmaz, “Bugün, tarih sahnesinde var olduğu günden beri bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olmuş, mazisi kahramanlıklarla dolu yüce Türk milletinin ve kahraman ordumuzun, kutsal vatan topraklarımızı istilaya ve milletimizi tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmana karşı, tüm imkansızlıklara rağmen ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde kazandığı Büyük Zafer´in 94´üncü yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan zaferle, Anadolu´nun Türk yurdu olduğu tescillenmiş. Yine 26 Ağustos 1922 günü başlatılan Başkomutan Meydan Muharebesi, 30 Ağustos´ta zaferle sonuçlandırılarak devletimizin yeniden inşa süreci başlatılmış ve ilelebet payidar kalacak yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti´nin temeli burada sağlamlaştırılmıştır. Atatürk´ün liderlik ve komutanlık dehası ile ordu-millet bütünlüğü içinde kazanılan bu büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti´nin sarsılmaz temellerini oluşturmuştur. İlke ve devrimleriyle sonsuzluğa uzanan bir abide gibi bu temeller üzerinde hızla yükselen Türkiye Cumhuriyeti, esaretin karanlığında kalan pek çok millete de örnek olmuştur. 2225 yıllık ordu geleneğine sahip, Orta Asya´dan Anadolu´ya, Akdeniz´e bir küheylan olup akan, gücünü aziz milletimizin sevgi ve desteğinden alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de yüce milletimizin temel karakteri olan ve hiçbir zaman ödün vermeyeceği egemenlik ve bağımsızlığının, şehit kanlarıyla yoğrulup bayraklaşan kutsal vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olmaya devam edecektir” dedi.

‘ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ´ İNANCIYLA GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Milli birliğimize ve bölünmez bütünlüğümüze kasteden tüm terör örgütlerine karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri, vatan topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza masum hiçbir insanımızın kılına dahi zarar vermeden mücadeleye devam edecektir” diyen Kazanasmaz, “Peygamber ocağı olarak da adlandırdığımız Türk Silahlı Kuvvetlerinin biz mensupları, şanlı tarihimiz boyunca olduğu gibi, bugün de, vazife uğruna ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi´ inancıyla görev yapmaya devam edeceğiz. Geçmişte memleketini en buhranlı ve müşkül anlarda, zulümden, felaket ve musibetlerden ve düşman istilasından koruyan ve kurtaran ordumuz, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´nin ve onun temel değerlerinin korunması ve yaşatılması için bugün de, aynı azim ve kararlılıkla, en kıdemlisinden en genç personeline kadar tüm mensuplarıyla, milletinin emrinde ve görevinin başındadır. Başta, büyük bir coşkuyla, kutladığımız, bu eşsiz zaferin mimarı ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bayraklaşan kutsal vatan toprağının bütünlüğü ve şanlı al bayrağımızın daima hür bir şekilde dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle buradaki tüm konuklarımızın ve İnegöl halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü´nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencisi Kadir Bilican´ın “30 Ağustos” ve Jandarma er Recep Özdemir´in “Zafer” isimli şiirlerini okumasının ardından, anıt önündeki tören sona erdi.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği de törenden önce çelenklerini sundular.

KAYMAKAMLIKTA TEBRİKLER KABUL EDİLDİ

Törenin ardından İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İlçe Garnizon Komutanı Kerim Kazanasmaz ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ettiler. NEVZAT KAHVECİ

Editör: TE Bilişim