1–7 Ekim tarihleri a

1–7 Ekim tarihleri arası ‘Camiler  Ve Din Görevlileri Haftası’ olması dolayısıyla İlçe Müftülüğünce bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Dün ilk ziyaret saat 09.30’da Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yapıldı.

İlçe Vaizi Hasan Tanrıkulu, Müezzin-Kayyımlar Yakup Uzun, Kadir Erdoğan, Selim Ünlü ile müftülük murakıbı Ahmet Şahin’in de hazır bulunduğu ziyarette, İlçe Vaizi ve Müftü Vekili İsmail Yıldırım, camiler haftası hakkında bilgi vererek şunları söyledi;  “Camiler Haftası dolayısıyla bütün diğer Müftülüklerimiz gibi İnegöl’de de İnegöl Müftülüğü olarak bazı programlar tertip ettik. Hafta içerisinde Sani Konukoğlu Konferans Salonunda konferans düzenliyoruz. Bu etkinliğimizin yanında İnegöl’deki mülki erkânı da Camiler Haftası dolayısıyla ziyaret ediyoruz. Bunun yanında Huzurevi ve Hastane gibi kuruluşları da ziyaret edeceğiz. Hafta dolayısıyla bütün camilerimizde genel bir bakım,  temizlik, çevre düzenlemesi yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Eksiklikleri cemaatle beraber gönül birliğiyle gidermeye çalışıyoruz. Haftamızın görevlilerimize ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim.”

DİNİMİZ, TEMİZLİĞE, DÜZEN VE TERTİBE ÖNEM VERİYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Mensubu olduğumuz dinimiz bizleri ayakta tutan ana etkenlerden bir tanesidir. Her gün kıldığımız beş vakit namaz ve Cuma namazlarında bir araya geldiğimiz camilerimiz, diğer dinlerde olduğu gibi bizim dinimizde de kutsal mekânlarımızdandırlar. Bizim dinimiz temizliğe, düzen ve tertibe önem veren bir din. Bu hafta belki sembolik olabilir ama bu hafta vesilesiyle camilerimiz tekrar gündeme geliyor ve temizlik bakım ve düzenlemeler yapılıyor.  Bu vesileyle İlçe Müftülüğümüz değişik etkinlikler düzenlemiş ve ilçe halkımızın faydalanması için vesile olmuşlar. Biz de Belediye olarak bu konuda gereken desteği veriyor ve daha gerekiyorsa da vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Ben hem din görevlilerimizin hem de tüm halkımızın Camiler Haftasını kutluyorum. Bu hafta dostluğumuzun, muhabbetimizin vesilesi olsun diyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim