Dün saat 10.00 sıralarında Cuma mahallesi Halk sokak numara 3 adresindeki binanın 2. katında çıkan yangın, çarşı esnafını korkuttu. Binanın 2. katındaki ardiye olarak kullanılan Mümin Yılmaz’a ait dairede, üst katta yapılan kaynak çalışmalarından dolayı yangın çıktı. Dumanı fark eden esnaflar tarafından haber verilmesi üzerine, kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

Yangın mahalline gelen itfaiye ekipleri, itfaiye araçlarının sokağa girememesi, yangın yerine uzak kalmasından dolayı, yangına daire içerisindeki çeşmeden su doldurdukları kovalarla ve hortumla müdahale ederek söndürdüler. Daire içerisinde bulunan bir oda da meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından, etrafa sıçramadan kısa sürede söndürüldü.

Geçtiğimiz yıl Ayakkabıcılar Çarşısında yaklaşık üç yıl önce meydana gelen yangında, dükkanlarını kaybeden çarşı esnafı, bir hafta arayla çarşı içerisindeki 3 nolu binada, biri üçüncü, biri de ikinci katta  meydana gelen yangınlar nedeniyle  korku dolu anlar yaşadılar. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangının ardından hem çarşı esnafı hem de vatandaşlar rahat bir nefes aldılar.

Yangınla ilgili gerekli tahkikatın sürdüğü belirtildi.

Editör: TE Bilişim