3 yıl önce 3 kişiyl


3 yıl önce 3 kişiyle evde başlayan, bir süre önce de özel atölyede çalışmalarını sürdüren 8 bayanın bir araya gelmesiyle oluşan ‘Çatı Topluluğu Ressamları’nın, yağlı boya ile amatör olarak yaptıkları resimler, İshakpaşa Halk Kütüphanesinde açılan Resim Sergisinde İnegöllülerin beğenisine sunuldu.

Kaymakamlık, İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Çatı Topluluğu Ressamları işbirliği ile gerçekleştirilen ve İnegöl’de bir ilk olan Resim Sergisi dün saat 14.00’de İshakpaşa Halk Kütüphanesi sergi salonunda izlenime açıldı.

11 Ocak 2010 tarihine kadar bir hafta boyunca izlenime açık kalacak olan resim sergisinin açılış törenine, Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, AK Parti Belediye meclis üyesi Berat Ertopuz, CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç, İTSO Başkanı Metin Anıl, OSB Müdürü Erol Eruğur, İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Mehmet Haliloğlu, HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Muharrem Elmacı, Türkiye Yardım Sevenler Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Kevser İrgin, Hastane Geliştirme ve Sosyal Yardım Derneği Başkanı Nevzat Kaçar ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Durmuş Gençer, “Çatı Topluluğu Ressamlarımız, el emeği göz nurlarını sergiliyorlar. Başarılı hanımlarımızın bir araya gelip, Çatı Topluluğu adı altında bir beraberlik kurup, böyle bir sanatı gerçekleştiriyor olmaları çok güzel bir durumdur. İlçemiz sürekli üreten bir yer. Ancak sosyal ve kültürel faaliyetlerin nüfusa oranla biraz daha çok olmasını istiyoruz. Ressamlarımızın başarılarının devamını diliyorum. Bu davranışları gelecek nesillere örnek olacaktır” dedi.

Çatı Topluluğu Ressamları adına konuşan Mualla Kandemir ise, 3 yıl önce 3 arkadaşla birlikte evde amatör olarak resim yapmaya başladıklarını belirterek, “Sonrasında sayımız 8’e ulaştı. Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği binasında çalışmalarımızı sürdürdük. Daha sonrasında ise dernek yerinin yetmediğini düşünüp, bir atölyeye yerleşerek amatör resim yapma çalışmalarımıza hız kazandırdık. Ve bir arkadaşımızın evinin çatı katını kiraladık. Bu yüzden topluluğumuz ismini de bundan alıyor” dedi.

Çalışmalarının 3 yıl önce tamamen amatörce başladığının altını çizen Kandemir, “Halen amatörce resim yapıyoruz. Resimlerimizi zevk alarak yapıyoruz. Çok mutlu oluyoruz. Emeklerimizi de kamuoyuyla paylaşmak istedik. Şu anda 65 tane resim sergileniyor. Bursa ve Eskişehir’de de sergi açmak istiyoruz. 8 arkadaş olarak ev işlerinden arta kalan boş zamanlarımızın tamamını atölyede geçiriyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan Resim Sergisi gezilerek, Çatı Topluluğu Ressamlarının eserleri beğeni ile  izlendi.

Mualla Kandemir, Nesrin Besler, Nuray Öztürkoğlu, Müşerref Çelik, Neriman Ortanca, Berna Öztürk, Serap Koyuncu ve Sevil Anıl’dan oluşan Çatı Topluluğu Ressamlarının izlenime açtığı resim sergisinin 11 Ocak 2010 tarihine kadar izlenime açık kalacağı bildirildi.

 

Editör: TE Bilişim