Çeltikçi Mahallesi Camii önünde faaliyet gösteren Kamuran Lokantasında verilen iftar yemeğine yaklaşık 130 davetli katıldı. İftar öncesinde bir konuşma yapan Çeltikçi Mahallesi Camii İmam Hatibi Şevket Boyrat, “Öncelikle bu akşam yaz kurslarımıza katılan öğrencilerimizle birlikte diğer çocuklarımıza iftar yemeği ikramında bulunan Çeltikçi Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu ve üyelerine teşekkür ediyorum. Allah kazancınızı bol ve bereketli eylesin, hayırlı yerlerde harcamayı nasip etsin, kaza ve belalardan korusun” dedi.

Ramazan ayı boyunca Cuma akşamları bu lokantada hayırsever vatandaşların sponsorluğunda öğrencilere ve diğer tüm çocuklara Camide iftar yemeği ikramında bulunmak istediklerini bildiren Boyrat, “Çünkü camiler sosyal hayatın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın merkezidir. Vereceğimiz iftar yemeklerinin ilkini bu akşam gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız, öğrencilerimize ve tüm çocuklarımıza Ramazan ayının güzelliklerini yaşatmak ve aralarında sevgi, saygı, muhabbet, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik gibi güzel hasletleri onlara kazandırmak ve alıştırmaktır. Böylece çocuklarımız Ramazan, Kur´an, Zekat, Fitre, Oruç, Sahur ve İftar gibi kavramları bizzat öğrenerek ve yaşayarak öğenmiş olsunlar” diye konuştu.

Çeltikçi Mahallesi Muhtarı ve Kooperatif yönetim kurulu üyesi Rıdvan Uslu ise, “Bu akşam bize iftar yemeği ikramında bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatifimize ve Başkanımız Mehmet Öz´e ve ayrıca bu mutluluğun yaşanmasına vesile olmasından dolayı başta Şevket Boyrat hocamıza, iftar yemeğini hazırlayan Kamuran ustamıza ve tüm çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İftar duası ile başlayan program, yemek duası ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim