Dün saat 09.00´da Anıt önünde düzenlenen törene CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, ADD İnegöl Şube Başkanı Birol Atay ve yönetim kurulu üyeleri, Vatan Partisi ilçe yönetimi, CHP Kadın ve Gençlik Kolları ile parti üyeleri katıldı.

YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ

CHP İlçe Başkanlığı, Vatan Partisi ile ADD çelenklerinin anıta sunulmasının ardından bir açıklama yapan ADD İnegöl Şube Başkanı Birol Atay, “Meydan muharebesi, sadece karşı karşıya gelen iki ordunun çarpışması değildir. Ulusların çarpışmasıdır. Meydan muharebesi, ulusların tüm varlıklarıyla, bilim ve fen alanındaki düzeyleriyle, ahlaklarıyla, kültürleriyle, kısacası tüm maddi ve manevi güç ve erdemleriyle her türlü araçlarıyla çarpıştıkları sınav alanıdır. Birinci Paylaşım Savaşı sonrası dayatılan Sevr Anlaşmasını tanımayarak, Mustafa Kemal Paşa önderliğinde kutsal bir mücadeleye giren Türk ulusunun; Dumlupınar´da, ulusal kurtuluşumuzun yazılan son destanıdır. Dumlupınar, hasta adam Osmanlıdan yaratılan genç bir Cumhuriyetin temellerinin atıldığı andır. Dumlupınar, ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz´dir´ komutu ile birlikte İzmir´de son bulan ve bizleri bugünlere ulaştıran bir destanın adıdır. 30 Ağustos´la birlikte kurulan çağdaş bir meclis ve çağdaş bir ülke bizleri bugünlere getiren büyük bir coşkunun ifadesidir. Bu coşku, milletin ve askerin el ele verdiği, gönülle birlik olduğu bir bütünleşmenin ifadesidir. 30 Ağustos, çağdaş ve laik dünyayla kaynaştığımız yeni bir dünya görüşünün adıdır. 30 Ağustos, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh´ sözcüklerinin anlam kazandığı bir toplumsal barış hareketinin adıdır. 30 Ağustos, büyüyen, gelişen, sanayileşen ve dünyada ben de varım diyen bir ülkenin hamlelerin adıdır. Bugün her köşesinde bombaların patladığı, silahların konuştuğu, gencecik asker ve polislerin toprağa verildiği bir ülkenin varlığı, 30 Ağustos destanı ve anlayışıyla asla bağdaşamıyor. Esnafın, sanayicinin, köylünün, turizmcinin, iş adamının, işsizin ve emeklinin yarınlarını göremez olduğu bugünün koşullarında kutlamak zorunda kaldığımız 30 Ağustos, umarım ki bizleri bu karanlıktan çıkartacak bir mucizeye verilecek isim olsun. Her şeye rağmen, kurtuluşumuzun destanı hepimize iyi bir gelecek ve mutlu günler yaratmak için bir ilaç ve şifa olsun. Yine biz kazanacağız. Türkiye tam bağımsız olacak. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ise, “Ayın altında kağnılar gidiyordu. Kağnılar gidiyordu Akşehir üstünden Afyon´a doğru. Toprak öyle bitip tükenmez, dağlar öyle uzakta, sanki gidenler hiçbir zaman hiçbir menzile erişemeyecekti.´ 30 Ağustos zaferinin 94. yıldönümünde bütün olumsuzluklara rağmen sömürgeciliği, emperyalizmi yenilgiye uğratmış, mazlum milletlere yol göstermiş bir milletin temsilcileri olarak, tam bağımsızlığa dayalı onurlu duruşumuzla Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği hedeflere ulaşma kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Bilindiği gibi Türk milleti ve O´nun içinden doğan şerefli Türk Ordusu 30 Ağustos´ta, ‘Ya istiklal ya ölüm´ parolasıyla, tam bağımsız yaşama bilincine erişmiş bir ulusun, çağdaş, demokratik, laik bir devletin temellerini attığı gündür. Son günlerde belirli kesimlerin vatanın bütünlüğüne ve devletin erkler ayrılığına yaptıkları ve iktidarda bulunan siyasi parti içerisinde bazı cenahların cahilce söyledikleri tüm milli bayramlarımızda olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramımızın da aslında uygun biçimde kutlanmasını engellemektedir. Oysa dünyada hangi ordu vardır ki, emperyalizme karşı kazandığı savaşı milletiyle birlikte gururla kutlamasın? Üstelik Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebelerinin şanlı ordusu bugün, kamuoyu vicdanının kabul etmediği bir kalkışmayı halkı ile beraber engellemiştir. Şerefli Türk ordusu halkın gözünde küçük düşürülmeye, itibarsızlaştırılmaya çalışılmış olsa da Türk ordusunun Cumhuriyetçi ve Atatürkçü mensupları devletine ve milletine sahip çıkmıştır. Millet olarak, çağdaş topluma, demokrasiye, bağımsız yargıya, özerk üniversiteye, milli ordumuza, laikliğe ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmalıyız. Bizler alternatif çelenk koymak veya alternatif kutlamalar yapmak yerine tüm ulusal bayramlarımızı coşku ile hep beraber kutlamak istiyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız tüm ulusumuza kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim