İnegöl Ziraat Odası


İnegöl Ziraat Odası ve Ziraat Bankası İnegöl Şubesi işbirliğinde, İnegöllü çiftçilere Sani Konukoğlu Konferans salonunda 'Hayvancılık Kredileri' konulu seminer düzenledi.
Dün saat 16.00'da düzenlenen seminere İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Ziraat Bankası İnegöl Şubesi Müdürü Ramazan İlik, Fırıncılar Odası Başkanı Osman Ceylan,  muhtarlar ve çiftçiler katıldılar.
Seminerin açış konuşmasını yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl'de hayvancılıkla ilgili sıkıntıların olduğunu belirterek, "Hayvancılıkla ilgili kredi alma da sorunlar yaşıyoruz. Kredi almak için İnegöl'de gayrimenkul talep ediliyor. Yapılan düzenlemelerle hayvancılık kredilerinde sınırlama getirildi mi? Özellikle bunu öğrenmek istiyoruz. Farklı işlerden ve mesleklerden bu kredileri alarak hayvancılık yapmak isteyenler var. Bizler herkesin kendi işini yapması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
İnegöl'de yaklaşık 2 aydır görev yaptığını ifade eden Ziraat Bankası İnegöl Şubesi Müdürü Ramazan İlik ise, "Zaman zaman kredilerle ilgili sorunlar yaşanıyor. Bu sorunların çözümleri için bu tür seminerler düzenliyoruz. Çiftçilerimizin kredilerden maksimum derecede yararlanmasını istiyoruz. Biz Ziraat Bankası olarak, çiftçilerimizin ihtiyacı kadar kredi veriyoruz. Yaşanan doğal afetlerde çiftçilerimiz zarar ediyor. Bu konuda kredi ödemelerini ertelenmesi gibi konular da Bakanlar Kurulu karar alıyor, bizler de bu kararları uyguluyoruz. Çiftçilerimiz aldıkları kredileri ödemek durumundadır. Çünkü verilen bu krediler herkesin parası. Bu konu gerçekten çok önemli. Çiftçilerimizin kredilerini zamanında ödemelerini istiyoruz" diye konuştu.
'Hayvancılık Kredileri' konulu seminerin konuşmacısı Ziraat Bankası Bursa Bölgesi Tarımsal Krediler Yönetmeni Serkan Gedik ise, çiftçilere sinevizyon vasıtasıyla kredi miktarlarını ve faiz oranlarını anlattı.

Editör: TE Bilişim