ÇİFTLİK BANK´TA GÖZALTI
Çok kısa sürede on binlerce kişiden yüz milyonlarca lira toplayan ve haklarında bir dizi suç duyurusu bulunan, alacaklıların İnegöl´e bağlı Sungurpaşa mahallesinde bulunan tesislere kamyonlarla gelip, tesiste bulunan hayvanları kamyonlara yüklemek istemesi ile yeniden gündeme gelen Çiftlik Bank ile ilgili bir kişi gözaltına alındı. 
Çiftlik Bank Yönetim Kurulu üyelerinden Cemal Çolak, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İstanbul´da ikametine yapılan operasyonda gözaltına alınarak Sakarya´ya getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Çolak, adliyeye sevk edildi. 
YÖNETİM KURULU ÜYESİ YAKALANDI
Geçtiğimiz günlerde Sakarya`nın Taraklı ilçesindeki Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisinde, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı`nın kararı ile arama yapılarak, evraklara el konulmuştu. Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Çiftlik Bank´ın yönetim kurulu üyelerinden Cemal Çolak´ın (35) İstanbul´un Üsküdar ilçesinde bulunan ikametine operasyon düzenlenerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan yönetim kurulu üyesi Çolak, Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü´ne getirildi. Buradaki ifadesinde, kendisinin güvenlik görevlisi olduğunu ve daha sonrasında ise bilgisi dışında şirket müdürü yapıldığını söyledi. Çiftlik Bank ile yaşanan sıkıntılar sonrasında durumdan şüphelenerek sözde müdürlükten istifa ettiğini de ifade eden Çolak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
ÜNLÜ OYUNCU ÇİFTLİK BANK´IN DANIŞMANI ÇIKTI
Öte yandan, en son Diriliş Ertuğrul dizisinde rol alan Mehmet Çevik, on binlerce kişiyi dolandıran Çiftlik Bank´ın danışmanı çıktı. 
Çok kısa sürede on binlerce kişiden yüz milyonlarca lira toplayan ve haklarında bir dizi suç duyurusu bulunan Çiftlik Bank sırra kadem bastı. Yatırdıkları paraları almak için şirketin merkezine giden vatandaşlar, şirketin sessiz sedasız boşaltıldığını öğrendi. Çiftlik Bank etkinliklerinde dikkatlerden kaçmayan bir isim de vardı. Tiyatro ve sinema oyuncusu Mehmet Çevik, Çiftlik Bank´ın medya ve iletişim danışmanıydı.
En son Diriliş Ertuğrul dizisinde Deli Demir karakterini canlandıran oyuncu Mehmet Çevik, Çiftlik Bank`ın hem 14 Aralık`ta İnegöl`de hem de Konya Tuzlukcu`da temelini attığı tesislerde kürsüye çıkarak şirketin hedefleri ve mevcut durumu ile ilgili açıklamalar yapıp, Çiftlik Bank`ı savunmuştu. Mehmet Çevik ayrıca Lise Devriyesi dizisinde polisti ve dizideki görevi saadet zinciri yapan çeteyi oğluyla çökertmesiyle sona ermişti. İHA
Editör: TE Bilişim