İnegöl 2 Saatten Faz


İnegöl 2 Saatten Fazla Elektriksiz Kaldı

Dün saat 11.30 sıralarında, boş bir alana moloz dökmekte olan damperli kamyonun kopardığı elektrik hattı, İnegöl genelinde elektriklerin yaklaşık yarım saati aşkın süre kesilmesine neden oldu. Olaya sebebiyet verdiği bildirilen damperli kamyon ise kayıplara karıştı.

Park caddesinin Ahmet Türkel Çevre Yolu ile birleştiği kavşak mevkiinde bulunan Kültür Sitesinin karşısındaki boş alana, henüz sürücüsü ve plakası tespit edilemeyen bir damperli kamyon, bilinmeyen yerden getirdiği molozları dökerken, damper kalkık vaziyetteyken hareket edince, yüksel gerilim hattından çevredeki binalara elektrik taşıyan hattı kopardı.

Meçhul damperli kamyonun sürücüsü, elektrik hattının kopmasına aldırış etmeden hızla olay yerinden uzaklaştı. Damperli kamyonun kopardığı elektrik hattı, İnegöl’ün tamamında elektriklerin kesilmesine neden oldu. UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürlüğü arıza ekipleri olay yerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda, yaklaşık yarım saati aşkın bir süre sonra şehir merkezinin bir kısım yerlerine elektrik verilmesini sağladılar.

UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Muharrem Alıç’ın da bizzat nezaret ettiği yoğun çalışmalara rağmen, Ahmet Türkel Çevre Yolunun çevresindeki yerleşim birimleri ile Süleymaniye mahallesi Mimar Sinan bulvarı ve çevresine elektrik verilmesi ise yaklaşık iki saatten fazla sürdü.

Elektrik hattını koparıp, İnegöl’ün elektriksiz kalmasına neden olan damperli kamyon ile sürücüsünün bulunması için, çevredeki sitelerin güvenlik kameralarının incelendiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim