Nüfus cüzdanı ve ehliyet yenilemede son tarihin yaklaştığı ve ücretlere zam yapılacağı dedikodusunu duyan vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüğüne akın ediyor.

İnegöl’de vatandaşlar arasında kimlik kartları ve ehliyet yenileme ilgili dedikodular nedeniyle, İlçe Nüfus Müdürlüğünde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. ‘Nüfus cüzdanının değişim tarihi doluyor’ ve ‘değişimlere yüzde 100 zam gelecek’ gibi söylentilere inanarak İlçe Nüfus Müdürlüğüne koşan çoğu vatandaş hem yoğunluğa neden oluyor, hem de gereksiz yere beklemiş oluyor.

Özellikle yaşlıların ve çocuklu bayanların mağdur olduğu sıra kuyruğunda yoğunluk nedeniyle vatandaşlar saatlerce sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Dedikodulara inanan vatandaşlar nüfus müdürlüğü koridorlarını hınca hınç doldururken, İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkilileri vatandaşların bu dedikodu ve söylentilere inanmamasını istedi.

İlçe Nüfus Müdürlüğü; kimlik işlemlerinin yanı sıra pasaport, sürücü belgesi işlemlerini de yapıyor. Randevu almadan gelen bazı vatandaşlar ise kuru kalabalığa neden olurken; nüfus cüzdanı değişimi için 22,5 TL, ehliyet için 15 TL ödeniyor.

Editör: TE Bilişim