Milliyetçi Hareket P

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İnegöl İlçe Başkanı İsmail İlkay Meriç yaptığı açıklamada, geçtiğimiz 29 Mart yerel seçimlerinde MHP’den İnegöl belediye Meclisi üyeliğine seçilen, bir müddet önce ise MHP’den istifa ederek Anavatan Partisi İnegöl İlçe Başkanlığına seçilip, Belediye Meclisi üyeliğine Anavatan Partisi üyesi olarak devam etmekte olan Sadri Demirtaş’ın, 5 Ekim 2009 tarihinde, basına yapmış olduğu açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılma gerekçesinin; daha önce yapmış olduğu anlaşma olduğunu ve bunu da herkesin bildiğini ifade ettiğini belirterek, Demirtaş’ın açıklamasının doğruları yansıtmadığını ileri sürdü.

MHP İnegöl İlçe teşkilatının, Sadri Demirtaş’la yapılmış böyle bir anlaşmadan  haberdar olmadığını vurgulayan Başkan İsmail İlkay Meriç,  Demirtaş’ın MHP’ye üye olurken “Şapkamla geldim tabutla giderim” , “Tapumla geldim” gibi ifadelerini hatırlatarak,  “Bu sözlerine tanık olunan sayın Sadri Demirtaş’ın MHP nin oyları ile, bunca yıllık siyasi yaşamında, seçilerek geldiği MHP Belediye Meclis Üyeliği tek mevkidir. Partimizden istifa etmesi en hafif tanımlama ile almış olduğu oylara hakarettir. Suçluluk  psikolojisi içerisinde yapmış olduğu bu açıklamalar kendisini haklı çıkarmayacaktır” dedi.

MHP İnegöl İlçe yönetiminin seçim döneminde Anavatan Partisi ile herhangi bir ittifak yapmadığının altını çizen Başkan Meriç,  Anavatan Partisi İlçe teşkilatının  kendi adayı ile seçime gittiğini söyledi.

MHP’nin, “Sadri Demirtaş Belediye Meclis üyeliğine seçildikten sonra partimizden ayrılacaktır” gibi bir pazarlığın içerisinde asla olmadığına da dikkat çeken Meriç,  “Kendisinin birinci  sıradan meclis üyeliği adaylığına yazılmış olması da bunun bir göstergesidir. Sayın Sadri Demirtaş’a yakışan, partimize nasıl gelmiş ise öyle gitmesi idi.

Partimizden istifa ederken, aynı zamanda Belediye Meclis Üyeliğinden de istifa ederek onurlu bir davranış sergilemesini beklerdik” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim