Bursa Valiliğince katı yakıt yakımı konusunda alınan kararın tepkileri sürerken, yardıma muhtaç ailelerin kışlık ısınmalarını karşılamaları aracılığı devlet İnegöl’e yüzlerce ton kömür gönderdi. Kömürlerin dağıtımı Sosyal Yardım vakfı aracılığıyla önümüzdeki günlerde ilçe genelinde ki fakir ailelere ulaştırılacak. .

06.09.2019 Tarih ve 90 No'lu İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı (İMÇK) ile Bursa genelinde katı yakıt yakımı yasağı kararı alınmıştı.

1 Kasım 2020 tarihinde başlayan katı ve sıvı yakıt yakımı yasağı için tanınan süre İnegöllülerin gerekli şartları yerine getirmesi amacıyla 1 Haziran 2021 tarihine ertelenmişti.

Satılmasının serbest, ancak yakılmasının yasak olduğu odun ve kömür kararın gevşetildiğine dair ilk ipucuna İnegöl OSB’de rastlandı. Bir fabrikanın boş alanına getirilen yüzlerce ton kömürün ilçedeki 1000 aileye ulaştırılacağı öğrenildi.

Bursa genelindeki tüm ilçelerde kömür dağıtımları tamamlanırken, İnegöl'de ki dağıtımların ise önümüzdeki günlerde tamamlanacağı öğrenildi. 

İlçeye ulaştırılan kömürler sonrası İnegöl için alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini isteyen iş dünyası, yasağın kapsamının daraltılmasını istediler.

Katı yakıt kararının İnegöl’ün mevcut yapısına uygun olmadığında hem fikir olan iş dünyası, “devlet kendi eliyle kömür dağıtıyor ancak vatandaşına, esnafına odun bile yakamazsın diyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. İsterse devletimiz o fakir ailelerin doğalgaz tesisatlarını da kurar, doğalgazı da ücretsiz kullandırır. İnegöl’ümüz gönlü açık, hayırsever bir şehirdir. Bu şehir kimseyi açıkta bırakmaz. Ancak bu şehre istihdam sağlayan, devletine vergi ödeyen işletmelere kolaylık sağlanmalı. Yasağın kapsamı İnegöl’ün şartlarına göre yeniden belirlenmeli” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim