Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, İnegöl Müftülüğü ve Türkiye Kızılay Derneği İnegöl şubesinin işbirliği ile Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi.
Dün saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında, Din Görevlileri Derneği binasında, Bursa Kızılay Kan Merkezindn gelen Dr. Muzafferiye Kuşku, Hemşireler Elfide Savaş ve Güler Ladik ile Hemşir Turgay Uzun'dan oluşan uzman ekip tarafından, çoğunluğunu din görevlilerinin oluşturduğu gönüllülerden  kan alımı  yapıldı.
KANIN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK
Kampanyanın başlangıcında bir konuşma yapan Müftü Bayram Canbey, "Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile yaptığımız vazgeçilmez geleneksel etkinliklerimizden birisi de Kan Bağışı Kampanyasıdır. Kan vermek sureti ile bir insan hayatı kurtarılabiliyor. Kanın önemi çok büyük. Bundan dolayı Kızılay çeşitli dönemlerde Kan Bağış Kampanyaları yapıyor. Bizler de bu tür etkinliklerle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kan Bağış Kampanyamızı saat kulesi önünde düşünüyorduk, ancak hava muhalefetinden dolayı burada yaptık. İnşallah ilerleyen dönemlerde daha kapsamlı olarak yeniden bir kampanya düzenleyeceğiz. Akşama kadar sürecek olan kampanyamızda inşallah 100 üniteyi aşmış oluruz" dedi.
Kızılay İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek ise, "Kızılay olarak her yıl geleneğimizi sürdürüp, yılda 4 defa Kan Bağış Kampanyası düzenliyoruz. İlçemizdeki kurum ve kuruluşlarımız da bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenleyerek kan bağışlarına yardımcı oluyorlar. Müftülüğümüz de, Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Kan Bağış Kampanyası yapmak istedi. Katılımın çok iyi olmasını bekliyoruz. Sadece din görevlileri değil, ilçe halkından da katılım bekliyoruz. Kan çok önemli bir şey. Sadece insandan elde edilebiliyor. Nasıl ağaçlar budandığında daha fazla çiçek açıp meyve veriyorsa, insanlar da kan vererek, hem hastalıklardan kurtuluyor, hem de 40 yaşındaysa 25 yaşında gibi oluyor. Kan Bağış Kampanyamıza katılan herkese ve Müftülüğümüze bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Dün saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen Kan Bağışı Kampanyasında 45 ünite kan toplandı. 

Editör: TE Bilişim