DÖNÜŞÜM TAKSİCİLERİ İKİYE BÖLDÜ

241 Nolu Taksiciler Kooperatifinin önceki gün BESOB Esnaf Sarayı Toplantı Salonunda yapılan olağan genel kurul toplantısında, Taksilerin dönüşümlü çalışması konusunda tartışmalar yaşandı. Kongre de Başkanlığa oy çokluğuyla tekrar Süleyman Salık seçildi.

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz´ın da katıldığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Divan heyetinin seçimiyle başladı. Faaliyet raporu, bilanço ve gelir-gider tabloları, denetim kurulu raporları ve tahmini bütçenin okunup ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından seçime gidildi.

PARA OLMAYINCA BİR ŞEY YAPAMIYORUZ

İki listenin yarıştı seçimler öncesinde divan heyeti tarafından adaylara konuşma hakkı verildi. İlk konuşmayı yapan mevcut Başkan Süleyman Salık, “Seçilmemiz halinde yapmak istediğimiz ilk şey, üyelerin kooperatife olan borçlarını toplamak. Para olmayınca bir şey yapamıyoruz. Dönemimizde yaptıklarımız ortada. Devlet Hastanesinde yaptığımız gibi merkezi yerlere taksi butonları bağlamak istiyoruz. Bu uygulama çok güzel olacak. Dönüşüm konusunda da arkadaşlar ne karar alırsa biz onu yaparız” dedi.

EĞER ÜYELER DÖNÜŞÜM KARARI ALINDIYSA, DÖNÜŞÜM YAPILACAK

Başkan Adayı Mesut Ekren ise, “Öncelikle kongrenin herkes için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Son konuşmasında dahi Başkan Süleyman Salık bizleri birbirimize düşürdü. Son genel kurulda üyeler tarafından dönüşüm konusunda 33 oya karşılık dönüşüm kararı almadınız mı? Aldınız. Şimdi neden kıvırıyorsunuz? Burada üyelerin ne istekleri varsa yapılması gerekiyor. Seçilmem halinde kooperatife düzen, adalet ve demokrasi gelecek. Eğer üyeler dönüşüm kararı alındıysa, dönüşüm yapılacak” diye konuştu.

Dönüşüm konusunda sözlü atışmaların yaşandığı kongre de 42 üyenin oy kullandığı seçimde, Mesut Ekren´e çıkan 8 oya karşılık 24 oy olan Süleyman Salık yeniden Başkanlığa seçilirken, yönetim kurulu Cengiz Güneş, Hasan Yılmaz, Hasan Çetin, Rıfat Akman, Denetim Kurulu ise Faruk Karakoç ve Sadettin Ömür´den oluştu.

BENİM GÖNLÜMDEKİ TAKSİ DURAKLARI BÖYLE DEĞİLDİ

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise, “Genel Kurulda alınan kararlar hepinizi bağlıyor. Burada alınan kararları uygulamamak kanunen suçtur. Bulvar Taksi ile ilgili konular konuşuluyor. 2013 yılında Bulvar Taksi ile ilgili karar alındı. Genel Kurul kararını noter kanalıyla tebliğ ettiğiniz de eğer uymadıysalar, savcılıklar ve mahkemeler vardır. Aldığımız karara uymadılar diye, Bulvar Taksi boşalttırılabilirdi. 2-3 sene sonra tekrar Bulvar Taksi şöyle yaptı, böyle yaptı demek boşuna. Biz İnegöl Şoförler Odasına geldiğimizde çok sıkıntılı konular varken, 12 tane Taksi Durağı yaptıralım istedik. Bu arkadaşları bir çatı altında toplayalım dedik. Aslında benim gönlümdeki taksi durakları böyle değildi. Emin olun böyle değildi. Taksi duraklarının yeri böyle değildi. Adliyenin arkasında taksi durağı, Akhisar´da bir taksi durağı. Alanyurt´ta çok güzel bir yerde olmasına rağmen işlevini yürütemeyen bir taksi durağı. Bulvar Taksi yerinde, Park Taksi yerinde, birbirlerine çok yakın. Aynı sınırlar içinde durakların olmaması gerekiyor. Birlik ve beraberliğin olması gerekiyordu. Ben dönüşümün olmasını emin olun istiyordum. Bunun kalben söylüyorum. Bugün burada çalışan, yarın başka durakta çalışsın, dönüşsün. 444´lü telefon birilerine peşkeş çekilmesin. Birilerinin cebine rant olmasın” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim