İnegöl’den bu


İnegöl’den bu yıl Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Hacı adaylarının ilk kafilesi Cumartesi gecesi karayolu ile İnegöl’den Yenişehir’e, oradan da hava yolu ile Medine’ye yola çıktı. Yakınları, Hacı adaylarını dua ve gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurladılar.
Bu yıl İnegöl’den 321 Hacı adayının kutsal topraklara gideceğini bildiren İnegöl Müftüsü Hasan Çınar, “321 Hacı adayından 147’si Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla, diğerleri ise özel şirketler aracılığıyla kutsal topraklara gidecekler. Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla kutsal topraklara gidecek olan Hacı adaylarımızı Fatih Camii önünden yolcu ediyoruz. Allah nasip ederse Yenişehir havaalanından Medine-i Münevvere’ye gidecekler. Rabbimizden temennimiz odur ki, huzurla, sağlıkla, afiyetle gidip gelmelerini diliyoruz. Hacılarımıza tavsiyemiz, ne alacaklarsa buradan alsınlar, kutsal topraklarda kendilerini sadece ibadete hasletsinler. Oralarda da alışveriş yapabilirler ama hiç olmazsa 40-50 yıllık hayatının bir ayını sadece ibadete hasletsinler, ibadetle geçirsinler. Dünyanın bin türlü hali vardır. Gidip gelemeyebilir, gelip göremeyebilir. Ölüm haktır, gerçektir, ölüm bir nimettir. O zaman gitmeden önce etrafındaki insanlarla vedalaşsınlar, kul hakkı ile gitmemeye çalışsınlar, ellerinden geleni çabayı sarf etmeye çalışsınlar. Rabbim bütün Hacılarımızın yolunu açık etsin. Bizden de Resulullah’a, Beytullah’a selam götürsünler. Burada nice bağrı yanık kardeşlerimiz, 3-4 seneden beri kuradan çıkmayan kardeşlerimize de inşallah nasip olur” dedi.
Cumartesi ve Pazar gecesi Fatih Camii önünden dualarla ve gözyaşları ile İnegöl’den Yenişehir’e uğurlanan Hacı adayları, Yenişehir Havaalanından uçakla kutsal topraklara ulaşacaklar. 9-10 Ekim 2010 tarihleri arasında kutsal topraklara giden hacı adayları, Hac farizalarını yerine getirdikten sonra 20 Kasım’dan itibaren dönüşe başlayacaklar ve dönüşler 20 Aralık 2010 tarihine kadar sürecek.

Editör: TE Bilişim