2017-2018 eğitim öğretim yılında Alanyurt Pazaryeri yanında “Come To Bıldım, Dünya vatandaşı yetiştiriyoruz” sloganı ile yola çıkan Bildim Okulları, 22 öğretmen, 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 2 memur ve 4 yardımcı personelle eğitim öğretime devam ediyor. Alanyurt´ta kapılarını açan ve kişiye özgü eğitim modelinin uygulandığı okula ilk yılı olmasına rağmen ilginin yoğun olması sevindiriyor.

Bil-Dim İlk ve Ortaokulu, 2017-2018 eğitim öğretim yılıyla birlikte Alanyurt´ta hizmete açıldı. Bil-Dim Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Şimşek, “İnegöl´e yeni bir soluk, yeni bir bakış açısı katmak için bu eğitim öğretim yılında “İnegöl İçin Gelecek Bildim İle Gelecek” sloganıyla dünya vatandaşı yetiştirme adına yaratıcı ve eleştirel düşünen, sorunlu değil sorumlu yurttaş, problem çözebilen, özgüvenli, kendini doğru ifade eden, iletişim becerileri gelişmiş ve Matematik ve Fen okuryazarı, üretken, medya enformasyon ve dijital okuryazarlık becerilerine sahip bireyler yetiştirme gayretinde olan deneyimli öğretmenlerle yola çıktık. İnşallah İnegöl´ümüze hayırlı olur” dedi.

BUTİK BİR OKUL

Şimşek, “Bildiğiniz gibi iyi programlar iyi öğretmenlerle olur. Bu doğrultuda bireysel becerileri ve mesleki donanımları, akademik yeterlikleri tam olan ve sınıflarımızda akıllı tahta, dijital kodlama, bilişim dersleri, fen bilgisi laboratuarı ve sanat atölyesi, bilim atölyesi, mutfak atölyesi, revir, sağlık ve hijyene dikkat eden, İngilizce eğitimini speaking (konuşma) İngiliz vatandaşı öğretmenimiz, diğer branşlarda deneyimli özel okul tecrübeleri olan öğretmenlerle, yeni yüzyılın önceliklerine sahip olan okulumuz anasınıfı ilkokul ve ortaokuldan oluşan butik bir okul olarak Alanyurt´un en merkezi yerinde İnegöl´e hizmet etmektedir” dedi.

İNEGÖL İÇİN GELECEK BİLDİM İLE GELECEK

Şimşek, “Eğitimde 40. yılını dolduran ve 26 yıldır İnegöl´e hizmet eden bir eğitimci olarak İnegöl´de hep ilkleri yaptık, ilkleri yapmaya gayret ettik. Bu sene de İnegöl´e en iyi en kaliteli eğitimi vermeye, eğitimin seviyesini yükseltme adına “İnegöl İçin Gelecek Bildim ile Gelecek” sloganıyla gerçekten İnegöl´ ün geleceğine hizmet etme amacıyla yola çıktık. İnegöl´ e, velilere ve öğrencilerimize hayırlı olur inşallah” dedi.

DÜNYANIN ANLADIĞI DİLDEN KONUŞUYORUZ

Deneyimli eğitimci Yılmaz Şimşek açıklamasına şöyle devam etti: “Bildim Okulları olarak iki dilli insan sloganıyla konuşabilen, okuyabilen, yazabilen, konuşulanı anlayabilen, özgüvenli dünya vatandaşları yetiştirme gayretiyle çağın teknolojik donatılmış dersliklerimizle akıllı tahtalar, dijital kodlama eğitimi, sanat atölyesi, bilim atölyesi, mutfak atölyesi, laboratuvar ve birinci önceliğimiz olan temizlik ve hijyene dikkat ederek karakterli, “sorunlu değil” “sorumlu yurttaş” yetiştirme ideali ile çalışmalarımız devam etmektedir. Okulumuzda 4-5 yaş grubu okul öncesi, 1. 2. 3. 4. sınıf ilkokul ve 5. sınıfta yabancı dil ağırlıklı olmak üzere 6. 7. 8. sınıf öğrencileri eğitim görmektedir”

SAYGI İSTİYORSAN SAYGI GÖSTER

“Kişiye özgü öğrenme modelleriyle öğrencilerimizin öğrenme stillerini, çalışma davranışlarını, benlik algılarını, problem taramalarıyla özel durumlarını ve sınav kaygı testleriyle algılarını ölçerek temel eğitim anlayışımız, ölçmediğinizi iyileştiremezsiniz mantığıyla ölçme değerlendirmede de konu tarama, deneme, süreç analizi gibi yöntemlerle çocuklarımızı takip etmekteyiz. Öğrencilerimizin sosyalleşmesi adına ise farklı sosyal etkinlikler, gezi gözlem, inceleme gibi ders içi ve ders dışı faaliyetler yapılmaktadır. Bildim Okulları, ülke adına değerlere önem vererek ”saygı istiyorsan saygı göster” anlayışıyla değerlerimize, çevreye, insanlığa saygılı nesiller yetiştirme adına tüm öğretmenlerimiz ve çalışanlarımızla, İnegöl´e, İnegöllülere, ülkemize, birliğimize ve bayrağımıza bu amaçlar uğruna hizmet etmeye devam etmektedir.” KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim