241 No’lu Taksiciler Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hasan Yılmaz yaptığı açıklama ile tartışmalara dahil oldu.

İnegöl Devlet Hastanesi girişinde bulunan taksicilerin vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine yerleri değiştirildi. Taksici esnafı yeni yapılan durakta bekleme yapacak. Kurala uymayan taksicilere ise araç başına 350 TL para ceza kesileceği açıklanmıştı.

KORKMAZ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Konu hakkında konuşan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise 241 No’lu Taksiciler Kooperatifi’nin yaptığı taksi durağına atıfta bulunarak, “Köpek kulübesi mi? Taksi durağı mı?” diyerek tepki göstermişti.

TAKSİCİLER BEĞENMİŞ

241 No’lu Taksiciler Kooperatif Başkanı Süleyman Salık ise belediyenin gösterdiği yere yeni taksi durağı yapıldığını ve bunun da taksiciler tarafından beğenildiğini dile getirmişti.

MAĞDUR OLMAMALARINI SAĞLADIK

Yapılan bu açıklamalardan sonra tansiyon dinmedi. 241 No’lu Taksiciler Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hasan Yılmaz’da bir açıklama gerçekleştirdi. Hasan Yılmaz, “Son günlerde Taksiciler Kooperatifi ile ilgili özelliklede hastane durağı için yapmış olduğu çıkış ile gündeme gelen Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz’ı durak ve başkanımız Süleyman Salık hakkında yapmış olduğu söylemleri nedeniyle yönetim kurulu olarak kınıyoruz. Yapmış olduğu söylemleri kendisine yakıştıramıyoruz. Taksici esnafına ayırdığı mesaisini diğer şoför arkadaşlara da ayırmasını ve nakliyecilerin sorunlarıyla da ilgilenmesini istiyoruz. Biz esnaflar olarak oda başkanlarını sorunları çözmesi için seçeriz. Ayrıştırmak, kışkırtmak ve sorun oluşturmak için değil. Yönetim olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu kısıtlı imkânlarla layığı ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede desteğini esirgemeyen ve sorunlarımızla ilgilenen Alper Taban’a teşekkürü borç biliriz. Durak ile ilgili yapmış olduğumu müracaatlar sonunda belediyemiz bize ve çevreye en uygun yerin mevcut yer olacağını söyledi. Bizde imkânlarımız doğrultusunda buraya bir prefabrik durak koyarak şoför arkadaşlarımızın mağdur olmamasını sağladık” dedi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK

Birleştirici tavırları ile Türkiye’ye örnek olduklarını belirten Hasan Yılmaz, “Bahattin Korkmaz’ın bu üslup ve tavır ile konuşması hiç hoş karşılanmamıştır. Kaldı ki durak yerleri ile ilgili ne kendisinin nede kooperatifimizin yaptırımı söz konusu değildir. Birkaç kooperatif ortaklarımızda bu konuşmaya aldanıp, araçlarını gösterilen yerin dışına çekip Bahattin Korkmaz’a göre hareket etmesi üzücüdür. Bu davranış birlik ve beraberliğimizi zedeler. Ayrıca iç tüzük gereği kendilerine cezai işlem uygulanacaktır. Yönetim kurulu olarak bu güne kadar yapılması gerekenleri layığı ile yapmış bulunmaktayız. Biz birleştirici tavrımız ile Türkiye’ye örnek bir kooperatif olduk. Bunu da kanun ve kurallara uyarak başardık. Yönetim kurulumuz olarak başkan Süleyman Salık’ın her zaman yanında olduğumuzu bildiririz.”

Editör: TE Bilişim