ELEKTRİKLİ RAMAZAN DAVULCUSU!

11 ayın Sultanı Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan Ramazan Davulcuları, son teknolojiye uydular. Düz arazi yapısı nedeniyle ulaşım aracı olarak yoğunlukla kullanılan bisiklet ve şarjlı bisikletler Ramazan davulcuların da işini kolaylaştırıyor.

Gece saat 02.00 sıralarında bulundukları mahaldeki vatandaşları uyandırmak için sokak sokak gezen davulcular, ulaşım sorununu elektrikli bisikletle çözdüler.

Yanlarına aldıkları sürücülerin sayesinde şarjlı bisikletin arkasına oturan davulcular sokak sokak bisiklet gezerek vatandaşları sahura uyandırıyor.

Şarjlı Bisiklet sürücüsü Yunus Emre Şentürk´ün yardımı ile Davut çalan Emre Urhan, “Yaklaşık iki senedir davulculuk yapıyorum. Hayırlısıyla inşallah bu seneyi de bitireceğiz. Gece saat 02.00 gibi başlıyorum. Sahura yarım saat kala bırakıyorum, hem ben kendi sahurumu da yapabiliyorum yarım saatlik zaman içerisinde yani yetişebiliyorum.” Dedi.

YAYA OLARAK YETİŞMİYOR

Bisiklet yardımı ile daha çabuk işlerini yaptıklarını aktaran Urhan, “Şimdi yürüyerek yaptığımızda zaman yetişmiyor yetiştiremiyoruz onun için böyle daha çabuk hallediyoruz işimizi daha kolay oluyor.” İfadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim