Başkan Ertan Sütçü, “Genel merkezimizin Ankara´da düzenlemiş olduğu rahmetli Erbakan Hocamızı anma programına Cumhurbaşkanımız, Başbakan, birçok siyasi parti Genel Başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve 500´e yakın bir protokol listesi davet edilmiştir. Yapılan bu davetlere AKP´yi temsilen Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu icabet etmiş ve protokol nezaketi gereği birer konuşma yapmışlardır” dedi.

BASİT VE SİYASİ NEZAKETTEN UZAK

Başkan Sütçü, “Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanın programa gönderdiği mesajlar okunmuştur. Tüm bu mesajlar okunduktan sonra nasıl ki hazirun alkışlayarak teşekkür etmişse, konuşmasını yapan her bir misafirimize de aynı nezaketi göstermişlerdir. Konuşmacıların her biri de nezaket içerisinde konularının dışına çıkmadan Rahmetli Erbakan hocamızın taktirle karşıladıkları yönlerini paylaşmışlardır. Program sonunda ise konuşma yapanlara Erbakan Hocamızın mücadelesini anlatan "Davam" kitabı hediye edilmiştir. İşte bu çerçevede yapılan bu program sonrası üzülerek ifade edelim ki, sosyal medya üzerinden çok çirkin bir karalama kampanyası başlamıştır. Türkiye´de son seçimlerde 12 milyon vatandaşımızın oyunu alan bir siyasi parti liderinin, ana muhalefet partisi liderinin Rahmetli Erbakan hocamızı hayırla yad etmesi insafsızca eleştirilmiştir. Bizleri asıl üzen taraf ise, İnegöl´ümüzde de siyasi birikimi olduğuna inandığımız bazı ağabeylerimizin ve kardeşlerimizin de bu şekilde ‘basit ve siyasi nezaketten uzak´ eleştirileri kendi sosyal medya hesaplarında dile getirmesi olmuştur” dedi.

İTİDAL ÇAĞRISI

“Biz buradan bizlere ve camiamıza karşı ağır ithamlarda bulunan kardeşlerimize aynen rahmetli Hocamızın yaptığı gibi bir itidal çağrısı yapıyoruz ve şu hususları hatırlatıyoruz” sözleri ile açıklamasına devam eden Sütçü, “7 Ağustos 2016´da Yeni Kapıda bir "Milli İrade" mitingi yapıldı. Başbakan, bu mitinge CHP ve MHP Genel Başkanlarını davet etti ve her iki genel başkan bu mitingde konuşma yaptı. Saadet Partisi bu mitinge davet edilmedi. Buna rağmen bu miting öncesinde veya sonrasında hiç bir suçlamada bulunmadı. Tam aksine Saadet Partisini de davet etmeleri yönünde uyarıda bulundu. Bu gün Saadet Partisi her yıl mutat olarak düzenlediği Erbakan Hocamızı Anma programına Cumhurbaşkanını, Başbakanı ve diğer partilerin sayın Genel Başkanlarını, her kesimden STK Başkanlarını, bir kısım Elçileri davet etmiş, sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan telgraf göndermiş. Telgrafları salonda okunmuş, alkışlanmış. Başbakanı ve AKP´yi temsilen sayın Mehmet Ali Şahin davete icabet etmiş, konuşma verilmiş, konuşmuş alkışlanmış. Davete icabet eden CHP ve BBP Genel Başkanlarına ve bir kısım başkanlara, konuklara da konuşma verilmiş, konuşmuşlar” ifadelerini kullandı.

KAVGA, İTHAM VE HAKARETLE BİR YERE VARAMAYIZ

Başkan Ertan Sütçü sözlerine şöyle devam etti: “Bu duruma tahammülsüzlük gösteren, itham ve yakıştırmalarda bulunan kardeşlerime sesleniyoruz; Allah aşkına, CHP Genel Başkanının konuşma yaptığı 7 Ağustos Mitingi ile ilgili tepkiniz neydi? Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Cumhurbaşkanının Beştepe´de bir araya gelmelerine tepkiniz neydi? Şimdiki tepkiniz ile bir karşılaştırın. Dünkü bir araya gelişleri olumlu bulurken, "Yeni Kapı Ruhu" şeklinde isimlendirirken, bu günküne neden böyle ağır ithamlarda bulunursunuz? Dünkü de, bu günkü de bu milletin arzuladığı, ihtiyacımız olan bir araya gelişlerdir. Kavga, itham ve hakaretle bir yere varamayız. Siyasi tarihimiz ve rahmetli Hocamızın siyasi üslup ve nezaketi bunun birçok örnekleriyle doludur. Bizler tarihi sorumluluğumuz gereği kucaklayıcı ve kutuplaştırmayıcı söylemlerimizden asla taviz vermeyeceğiz. Çünkü bir şeyleri anlatabilmenin yolu, anlatacağınız kitleyi saygı çerçevesinde dinlemekten geçmektedir. Ülkeyi A tipi düşünenler ve B tipi düşünenler diye bir ayrıma sokmak bu millete yapılacak en büyük haksızlıktır. Hangi tip düşünceye sahip olursa olsun herkesin saygı çerçevesinde karşıt düşünceleri dinleyebilmesi ve kendi düşüncelerini yine aynı nezaketle anlatabilmesi gerekmektedir. 28 Şubat ve sonrasında yaşanan sürecin doğru bir şekilde anlaşılması ve gerçekten gerekli olan derslerin çıkarılması temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum.” 

Editör: TE Bilişim