İnegöl'e bağlı 35 ha

 

İnegöl'e bağlı 35 haneli Elmaçayır köyünde yaşayan köylüler, köy içi kanalizasyon şebekesi ile  yollarının yapılması için ilgilerden yardım bekliyor.

215 kişinin yaşadığı ve yaklaşık 131 yıllık köyün içerisinde bugüne kadar herhangi bir yol yapım çalışmasının yapılmadığını belirten köylüler, köy içi kanalizasyon ve yollarının yapılması için yetkilileri  acil olarak göreve çağırdılar.

Devletten her zaman yardım etmelerini beklediklerini belirten Elmaçayır Köyü Muhtarı Lütfü Aş, "Köyümüzün içinde yolarımız ve kanalizasyonumuz yok. Onları yaptığımız zaman köyümüzün bir sıkıntısı kalmayacak. Köy içindeki yollarımız köy kurulduğundan buyana aynı. Gereken yerlere başvurularımızı yaptık. Köy içerisindeki sokaklara ve köy meydanına döşenmesi için parke taşı vereceklerini söylediler. Ama halen daha ortada bir şey yok. Yetkililerden bizlere yardım etmelerini istiyoruz. Kış olunca yollar nedeniyle hiçbir şey yapamıyoruz. Zaten ormanda çalışıyoruz. Diğer köyler gibi meyveciliğimiz fazla yok" dedi.

Elmaçayır köyünün, köy içi  yollarının yıllardır aynı vaziyette kaldığını belirten Hüseyin Aş, "41 yaşındayım. 41 yıldır bu köyün yollarına bir şey yapılmadığını biliyorum. 2002 yılından bu yana köyümüzün yollarının yapılması için çeşitli girişimlerde bulunduk. Ama bu girişimlerimizden bir sonuç elde edemedik. Köyümüz aslında çok güzel bir köy. İnegöl'ün bütün su ihtiyacını karşılayan bir köy. Karşı taraftaki Fevziye Köyü ile aramızda 1,5 kilometre var. Bu arada yapılan 1,5 kilometrelik asfalt, köyün girişinde bulunan köprüde kesilmiştir. Oradan itibaren köyümüze parke taşı veya asfalt yapılmamıştır. Kışın köyde kalanlar çok sıkıntılar çekmekte. Yetkililerden köyümüz için yardım bekliyoruz" diye konuştu.

68 yaşında olduğunu ve köyünden ayrıldıktan 50 yıl sonra geri döndüğünü ifade eden İsmet Yavuz ise, "Köyümüz, İnegöl’e bağlı olan 91 köyün içinde en garip kalan köy olmuştur. Köyümüze hizmet hiç gelmemiş. Gelenler de kağıt üzerinde kalmış. Gelmişler, ‘Tamam yapacağız, getireceğiz’ demişler. Ama maalesef hiç bir şey yapılmamış. Şimdiki köy muhtarımız girişimlerde bulundu. İnşallah yetkililer köyümüze yardım ederler. Bizim köyümüz de diğer köyler gibi refah düzeyi yüksek olsun. Yol olmayınca, maalesef hiç bir hizmet olmuyor. Diğer köylere bakıldığı zaman bizim köyümüzü es geçmişler. Bunun için yetkilerden köyümüzün hizmetini hızlandırmalarını talep ediyoruz" dedi.

Elmaçayır köyünün diğer köylerden ne farkı olduğunu merak ettiğini belirten köy sakinlerinden Kenan Gergen’de, "Onlarda olan arabalar bizlerde de var. Bizim köyümüze gelene kadar hiç bir problemimiz yok. Ama köyün içine girdikten sonra emin olunki arabanın buralarda bir ay gezişi bir yıllık ömrünü tüketiyor. Biz yetkilerden sadece oy almaya gelmemelerini istiyoruz. Bizleri burada unuttuklarının farkına varsınlar" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim