Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından açıklamalarda bulunan CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, "Onun için diyoruz ki; büyük Atatürk, bugün dünya da ve ülkemizde devrimlerine sarılıp sahip çıkmaya ne çok ihtiyaç var" dedi.

YÜZYILIN DAHİSİ

CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, "Dünya tarihi incelendiği zaman görülüyor ki; tarihin akışını ancak ve ancak çağının dehaları ve yüz yılın devlet adamları, liderleri değiştiriyor. 20. yüzyılın dünyada ki lideri Ata´mız Gazi Mustafa Kemal´dir. Bu tespiti dönemin İngiliz Başkanı İngiliz Parlamentosu´nda yaptığı konuşmasında ‘Yüzyıllar nadir olarak bir dahi yetiştirir. Yüz yılımızın dahisi maalesef ki, Türk milletine nasip olmuştur. Bu dahi Mustafa Kemal´dir´ der. Atatürk, işgal edilen parçalanan bir devletten yeni bağımsız bir devlet kurmakla kalmamış, kurulan yeni devletin sonsuza kadar bağımsız kalmasını sağlayacak çağdaş bir yönetim şekli oluşturmuştur. Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, mazlum milletlerin kurtuluşunda örnek teşkil etmiştir. Tunus Devlet Başkanı Habib Burgiba, Kurtuluş Destanımızı övgü dolu sözlerle anlatırken, kurtuluş savaşlarını ülkemizdeki Kurtuluş Savaşı ve Atatürk´ümüzü örnek alındığı ile anlatmaktadır. Atatürk oluşturduğu çağdaş yönetim anlayışı ve devrimleri ile Türk milletini medeni milletler seviyesinin üstüne çıkarmıştır. Dünya Kadınlar Birliği Delegesi Prenses Aleksandria, ‘Atatürk, dünya üzerinde yeni bir devir açmış, Türk kadınına haklar vererek ülke de Ana´yı yakışır olduğu yüceliğe eriştirerek batıya insanlık dersi vermiştir´ der" ifadelerini kullandı.

EMANETİNİ MUHAFAZA EDECEĞİZ

"Bu örnekleri sıralamakla Atamızın yaptıklarını bitiremeyiz" diyen Demir, "Çünkü Atamız yüzyılın dehası olduğu için tespitleri ve ilkeleri sonsuza kadar geçerliliğini korumaktadır. Eğer Avrupa Liderleri ‘Yurt ta Sulh, Cihan da Sulh´ ilkesini kavrayabilseydi, dünyayı kan ve gözyaşına boğan 2. Dünya savaşı ve günümüzdeki işgal savaşları olmazdı. Onun için diyoruz ki, büyük Atatürk, bugün dünya da ve ülkemizde devrimlerine sarılıp sahip çıkmaya ne çok ihtiyaç var. Bizlere, göstermiş olduğun ‘hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir´ ilkesinden uzaklaşmadan her türlü gericiliğe ve çağ dışı yönelim ve telkinler reddedilecektir. Kurmuş olduğun laik Cumhuriyet ve göstermiş olduğun çağdaş uygarlık hedefinden asla ödün vermeyeceğiz. Cumhuriyet Şeyhler, Dervişler, Müritler, Meczuplar memleketi olamaz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu anlayışla aramızdan bedenen ayrılışının 79. yılında sonsuza kadar ideallerine ve emanetini muhafaza edeceğiz. Bizler her zaman Mustafa Kemal´in askerleri olacağız. Saygıyla ve özlemle anıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim