Sakarya'da ikamet eden bir şahsın, İnegöllü 2 kişiyi kiralık ev bahanesiyle dolandırıp kapora alması sonrasında İNEMDER Başkanı Melih Uçaravcı'dan önemli uyarı geldi.

Dün İnegöl'ün bazı yerel basın kuruluşlarında, 'kiralık ev' bahanesiyle dolandırılan iki vatandaş gündem oldu. Dolandırılan şahıslardan biri konuyu İnegöl Emniyet Müdürlüğüne ihbarda bulundu. Emniyetin çalışması sonrasında, çeşitli sosyal medya platformlarından 'kiralık ev' ilanı veren şahsın dolandırıcı olduğu ve Sakarya'da yaşadığı tespit edildi.

Konu ile alakalı İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı vatandaşları uyararak, 'Ev kiralamak isteyen şahıslara öncelikle taşınmaz ticareti yetki belgesi sorun' dedi.

Uçaravcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

ÖDEME YAPMADAN ÖNCE YETKİ BELGESİ SORUN

"Dün İnegöl'ün bazı yerel basın kuruluşlarına, kiralık ev dolandırıcılığı haberleri yansıdı. Facebook, İnstagram gibi sosyal mecralarda kiralık ilanları üzerinden çok sayıda dolandırıcılık vakalarıyla karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımız bu tip mecralarda ev beğendiği zaman ödeme yapmasınlar. Öncelikle bu ilanı veren emlakçı ise 'taşınmaz ticareti yetki belgesi' var mı yok mu diye sormalarını önemle rica ediyor mülk sahibi ise tapu bilgilerini öneriyoruz. Yoksa bu tip dolandırıcılıklar meydana geliyor. Burada emlakçı olmayan şahıslar bizim mesleğimize ve meslektaşlarımıza ciddi anlamda zarar veriyor."

ŞİKAYETTE BULUNABİLİRSİNİZ

"Bu tip konularla karşılaştığınız zaman Ttbs.gtb.gov.tr adresine şikayette bulunabilirsiniz. Yine İnegöl Emlak Müşavirleri Derneğimize de bu şahısları şikayet edebilirsiniz. Bu vesileyle tüm ilçe halkımıza hayırlı ramazanlar sağlıklı günler dilerim."

Editör: TE Bilişim