Engelli Şahıs İçin 100 Kişilik Ekip Seferber Oldu 

Bursa´nın İnegöl ilçesinde Evden “şehir merkezine iniyorum” diyerek çıkan ve bir daha geri dönmeyen dilsiz ve Zihinsel engelli şahıs için 3 günden bu yana bütün ekipler seferber oldular. İki gün boyunca kendi imkanları arama yapan kayıp şahsın yakınları başarılı olamayınca Bursa ve İnegöl´deki arama ekiplerini seferber ettiler.

/resimler/2017-1/11/1826177952849.jpg

Bir Daha Geri Dönmedi

9 Ocak Pazar günü ikamet ettiği İnegöl´ün Hayriye mahallesindeki evinden İnegöl merkeze gitmek üzere yola çıkan 40 yaşındaki dilsiz ve zihinsel engelli Erkan Başyiğit, akşam saatleri olduğunda evine dönmedi.

Merak Edip Aramaya Başladılar

Saatlerce evine dönmeyen şahsı merak eden ailesi ve yakınları Hayriye mahallesi çevresinde ve İnegöl merkezde gidebileceği yerleri aramaya başladılar.

İki Gün Aradılar Ama

İki gün boyunca gidebileceği yerleri tek tek gezerek arayan yakınları başarılı olamayınca durumu İnegöl Emniyet Müdürlüğü ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdiler.

Bütün Ekipler Seferber Oldular

3 günden beri kayıp olan şahıs için Bursa ve İnegöl Arama Kurtarma ekipleri seferber oldular.

Jandarma komutanlığı ekipleri ve kayıp şahsın yakınları, Bursa AFAD İl Müdürlüğü, Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (İNDAK), Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri İnegöl´de bir araya gelerek arama çalışmaların start verdiler.

100 Kişilik Ekip

100´e yakın arama kurtarma ve jandarma ekipleri harekete geçtiler.

En Son İclaliye´de Görülmüş

En son alınan habere göre; kayıp engelli şahsın İnegöl´ün kırsal mahallesi olan İclaliye´de görüldüğü, bir metruk binada konakladığı yönündeki bilgiye istinaden ekiplerin ilk adresi İclaliye mahallesi oldu.

Metruk Binaları Tek Tek Aradılar

İclaliye mahallesine ulaşan ekipler, mahalledeki 50´ye yakın metruk ve kullanılmayan binaları tek tek aradılar.

Köpekli Arama

Her taşın altına bakan ekiplerin aramalarına eğitimli köpeklerde katıldı.

Aramalar Devam Ediyor

Mahallenin içindeki evleri didik arayan ekipler başarılı kayıp şahsa ulaşamayınca İclaliye mahallesi çevresindeki ormanlık alana yöneldiler.

Ekipler aramalarını sürdürüyor.

İnşallah En Kısa Zamanda Bulunur

Kayıp şahsın arkadaşı olan Ahmet Tümer, Erkan´ın 9 Ocak Pazar günü gündüz şehre inmek için evden çıktığını ifade ederek, “O günün akşamı eve gelmedi. Herke merak edince mahalle sakinleri olarak İnegöl merkezde ve mahallemizin çevresinde aramalar yaptılar. İki gün süren aramalarda bir sonuca ulaşamadık. Başarılı olamayınca Arama kurtarma ekiplerinden ve Jandarmadan destek istedik. Şu an arama yapılacak. En son İclaliye mahallesinde görüldüğü bildirildi. Mahallede de arama yapılıyor. İnşallah en kısa zamanda bulunur” dedi.

 

Editör: TE Bilişim