Sani Konukoğlu konferans salonunda düzenlenen programa SP Bursa İl Başkan Yardımcısı Salih Berber, SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik ve Kadın kolları yöneticileri ile partililer katıldı.

SAVAŞ DEĞİL BARIŞ, ÇATIŞMA DEĞİL DİYALOG

Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan İlçe Başkan Ertan Sütçü, “Asra damgasını vurmuş, sadece bir siyasi hareketin değil, ümmeti kucaklayıcı bir birlikteliğin lideri olan, başta ülkemiz olmak üzere İslam aleminin ve tüm insanlığın dünya ve ahret saadeti için son nefesine kadar malıyla ve canıyla cihad ederek bizlere model olan ve de zaman ilerledikçe haklılığı daha da ortaya çıkan, bizler için ise zaman ilerledikçe özlemini, hasretini çektiğimiz liderimiz, Erbakan Hocamız´ın ahirete irtihalinin 6´ıncı yılı oldu. Allah rahmet eylesin, makamı Cennet olsun. Asra damgasını vurmuş bir lideri, Erbakan hocamızı tanımayı ve yaptıklarını görmeyi, bizlere yaşattığı için de Rabbime şükrediyorum. Erbakan hocamız, inancı, azmi, mücadelesi, vefası, istikameti, ufku, dirayeti, davasına bağlılığı ve sayamadığımız birçok özelliği ile bizlere hep önder ve heyecan kaynağı olmuştur. Erbakan hocamız, büyük ilim, siyaset, devlet ve dava adamı olarak hizmetleri ve başarılarıyla hem ülkemizde çığırlar açmış hem İslam dünyasını etkilemiş hem de insanlığa barış ve huzur getirecek yeni bir dünyanın adımlarını atmıştır. Gerek ülkemizde yaşananlar, gerekse İslam coğrafyasında ve dünyada cereyan eden olaylar göz önünde bulundurulduğunda, milli görüşün ve Erbakan hocamızın ortaya koyduğu çözüm önerilerinin zarureti daha da artmaktadır. Bu sebeple bu seneki Erbakan Haftası etkinlikleri savaş değil barış, çatışma değil diyalog başlığı altında yapılmaktadır” dedi.

İNANCIMIZI ASLA KAYBETMEMELİYİZ

Saadet Partisi ve milli görüşçülere, ümmet ile barış ve diyalogda büyük vazifeler düştüğünü ifade eden Sütçü, “Ülkemizin, milletimizin, hatta mezhep çatışmaları çıkartılarak ümmetimizin kutuplaştırılmaya çalışıldığı şu günlerde, Saadet Partisi olarak, sizlerin ve bizlerin duruşu en anlamlı duruş olacaktır. Çünkü hiç yanılmayan ve yanıltmayan bir davanın erleri olarak, bugün temsil ettiğimiz değerler bizleri her zaman haklı çıkarmıştır ve çıkaracaktır. İşte bu sorumlulukla hareket ettiğimiz zaman Erbakan hocamızın bizlere bıraktığı mirası daha iyi anlayabiliriz. Şeyh Edebali´nin Osman Gazi´ye yaptığı nasihate, günümüzde ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu göstermektedir. Bundan böyle öfkelenmek başkalarına, sağduyulu olmak bize, gücenmek, küsmek başkalarına, gönül almak bize, suçlamak başkalarına. Katlanmak bize, acizlik başkalarına. Hoş görmek bize, anlaşmazlıklar başkalarına. Adalet bize, haksızlık etmek başkalarına. Affetmek bize düşmektedir” dedi.

BİR ÇİÇEKLE BAHAR OLMAZ

Başkan Sütçü, “Sabretmesini bilelim, çünkü vaktinden önce çiçek açmaz. Bir çiçekle bahar olmaz ancak her bahar bir çiçekle başlar. Şunu da unutmayım ki; insanı yaşatmalıyız ki devlet yaşasın. Öfkemizin ve nefsimizin bir olup, aklımızı yenmesine müsaade etmemeliyiz. Onun için daima sabırlı, sebatlı ve irademize sahip olmalıyız. Dünya, gözlerimizin gördüğü gibi değildir. Bütün bilinmeyenler, fetih edilmeyenler, görünmeyenler, ancak bizler faziletli ve ahlaklı olursak gün ışığına çıkacaktır. Şunu bilelim ki, bereket büyüklerle beraberdir. İman varsa imkan vardır. İnancımızı asla kaybetmemeliyiz. İnancımızı kaybedersek, yeşilken çöllere döneriz. İnançlı isek nice sahraları, cennete çeviririz. Bizler Saadet Partililer ve milli görüşçüler olarak rahmetli hocamız ne yaptı ise aynısını yapacağız. Ve ne yapacaksak Allah rızası için yapacağız. İslam birliği, yeni bir dünya ve hakkın hakimiyeti için tüm gücümüzle çalışacağız. Vefatının 6. sene-i devriyesinde muhterem liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle anıyor, başta kıymetli misafirimiz olmak üzere programımıza teşrif eden herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ERBAKAN ASRIN MÜCAHİDİDİR

“Erbakan´dan normal bir insanmış gibi bahsedemeyiz” diyerek konuşmasına başlayan Araştırmacı, Gazeteci ve Yazar Nurettin Şirin ise, “Bu gece burada toplanmamıza vesile olan kişi, insanlık tarihinin başlangıcından bugüne devam eden hak ile batılın mücadelesinde, canıyla ve malıyla hakkın safından mücadele etmiş asrın mücahididir. Merhum Erbakan hocamızı sadece bir siyasetçi ve lider olarak göremeyiz. Erbakan hocamız, sıratı müstakim üzerine yaşayan ve mücadele eden, hakkın safında yer alan bir Allah dostudur. Onun için Erbakan hocayı anlatırken normal bir insanmış gibi bahsedemeyiz. İslam ümmeti yaşadığımız son yüz yılın başlarında Osmanlının yıkılmasıyla birlikte en zor günleriyle karşı karşıya kalmıştı. Tarihin en barbar ve acımasız zulümlerini yaşayan Müslümanlar, bu gelişmelerle birlikte Siyonist emperyalistlerin işgaline maruz kalmıştır. Zulüm ile geçen yıllarda Sütçü İmamlar ve Nene Hatunlar gibi birçok inançlı vatan evladı, hakkın mücadelesini vermişti. Yıl 1969‘a geldiğinde, Türkiye´den Siyonist küresel emperyalizme bir haykırış oldu. Bağımsız milletvekili olarak girdiği mecliste, ‘Bana ne Amerika´dan´ diyen, dünyaya Siyonizm´i anlatarak Siyonistlerin bütün planlarını deşifre eden bir adam çıktı. Necmettin Erbakan. İşte bunun için Erbakan´dan normal bir insanmış gibi bahsedemeyiz” dedi.

ERBAKAN, BÜTÜN TOPLULUKLARIN İLHAM KAYNAĞI VE LİDERİDİR

Erbakan´ın 1969 yılında milli görüş hareketini başlatmasının temel sebeplerinden birisinin, başta İslam coğrafyası olmak üzere bütün insanlığı sömürüsü altına alan, 5 bin 700 yıllık mikrop diye tanımladığı Siyonizm´e karşı koymak olduğunu ifade eden Şirin, “Bugün Ortadoğu´da akan kanın, dünyada yapılan zulümlerin ve ülkemizin başındaki bütün musibetlerin sebebi ve merkezi Siyonist küresel emperyalizmdir. Bunu bilmeden ve bu mikrobun teşhisini yapmadan bugün ki sorunlara çözüm üretemeyiz. Erbakan hocamız sadece milli görüş camiasının lideri değildir. Erbakan tüm İslam aleminin milli düşünüp bağımsız olmayı, yerli olmayı, üretime dayalı ekonomiyi, teknolojiye hakim olmayı, güçlünün değil, haklının haklı olduğu, adil bir dünya ve bağımsız olmak isteyen bütün toplulukların ilham kaynağı ve lideridir. Kısacası Erbakan aldanmayan ve aldatmayan bir liderdir” dedi.

‘FİLİSTİN KANLA ALINDI, KANLA VERİLİR´

Şirin sözlerine şöyle devam etti: “Erbakan isteseydi yaşamı boyunca iktidar olabilirdi. Refah Yol iktidarında uzun uğraşlar sonucu aldığı randevuda ABD büyükelçisi, ‘Sayın Erbakan, biz sizin iktidar olmanızı istemedik. Fakat oldunuz. Eğer şu altı şartı kabul ederseniz sizden öncekiler gibi sizinle de uyum içinde çalışmaya hazırız´ dedi. Erbakan, bu şartların ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmeyeceğini bildiğinden şu tarihi cevabı vermiştir. ‘Ya kanlı ölüm, yahut zillet.´ Dün Teoder Herzi ‘Filistin kanla alındı, kanla verilir´ diyerek huzurundan kovan Sultan Abdulhamithan vardı. Bugün de, ‘Ya kanlı ölüm, yahut zillet´ diyerek emperyalistlerin istediklerinin tam tersini yapan, koltuk davası için zilleti seçen değil, hakkın rızası için mücadele eden Erbakan vardı. Böyle olmak zorundaydı. Çünkü Milli görüş hareketinin temel sebebi buydu. Erbakan hocamız bu duruşundan ötürü yıllarca baskılara ve darbelere maruz kaldı. 28 Şubat darbesi, Erbakan Siyonizm´e başkaldırdığı için yapıldı. Dönemin Çevik Bir´i bunu açıkça itiraf etmekten çekinmiyor. ‘Erbakan İsrail karşıtı politika izleyerek ilişkilerimize zarar veriyor. Bunun için müdahale ettik´ diyor. ‘Erbakan Siyonizm´in dünya sömürü çarkına çomak sokmuştu. Bunun için müdahale edilmeliydi ve edildi de. Bu yaşananlar Erbakan için hiç önemli değildi. Çünkü o hakkın rızasını gözeterek görevini yapmıştı´ dedi. Bu vesileyle bir kez daha, herkesin hakkı olan bir hayatı yaşaması için ömrünü bu davaya adayan cennet mekân, rahmeti rahmana kavuşan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet makamı Al-i olsun” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim