SP’nin merhum

SP’nin merhum Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı anmak için her yıl 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasını “Erbakan Haftası” olarak kabul eden SP Genel Merkezi, çalışmalarını sürdürürken, Saadet Partisi İnegöl ilçe teşkilatı tarafından önceki akşam Necmettin Erbakan'ın ölümünün yıl dönümü nedeniyle Mevlid-i Şerif okutuldu.

Yatsı namazı öncesi Sani Konukoğlu Camiinde gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif, Emekli imamlar Durmuş Özkaya, Mustafa Hira, Osman Demircan, İsmet Gödel, Kırcalı Camii imamı Ergün Özdemir ve Sani Konukoğlu Camii imamı Adem Özdemir tarafından okundu.

Mevlide, SP İlçe Başkanı Bahri Urgun ve yönetim kurulu üyeleri, partililer ile çok sayıda cemaat katıldı. Mevlid'e katılan cemaate mevlid şekeri ve gül suyu ikram edildi.

Erbakan Hocanın vefatının yıldönümü nedeniyle Mevlid-i Şerif tertip ettiklerini belirten SP İnegöl İlçe Başkanı Bahri Urgun, "Hocamız 1979 yılında 'bir çiçekle bahar gelemez' diyenlere, 'Evet bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar' dedi ve de çalışmalara başladı. Bu vesileyle hem Türkiye'de hem dünyada Müslümanların nasıl hareket etmesi gerektiğini hem yaşadı, hem öğretti, hem de uygulamalarıyla bize gösterdi. Bu çalışmalar neticesinde ülkemizde birçok hayırlı faaliyetlere imza attı. Bunun adına D8'ler deyin, isterseniz havuz sistemi deyin, isterseniz Kıbrıs Barış Harekatı deyin, isterseniz bunun adına tarım politikası, ekonomik politikalar deyin. Bu çalışmalara imza attı. Bu çalışmalardan İnegöl'de nasibini aldı. İnegöl'ümüzün Organize Sanayi Bölgesinin temellerini atan hocamızdır. İnegöl'ümüzü İnegöl yapan, 44 ilden büyük olmasına sebebiyet veren en büyük etkenlerden bir tanesi de OSB'dir. Bu da hocamızın bize kazanımıdır. İşte şuan çatısı altında bulunduğumuz Sani Konukoğlu Camii de hocamızın yapmış olduğu hizmetlerden bir tanesidir. Temelini Erbakan hocamız atmıştı. 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasındaki haftayı, İnegöl'de, Türkiye'de ve dünyada ‘Erbakan Haftası’ olarak ilan ediyoruz. Her yıl bu hafta içerisinde Erbakan Hocamızı anma noktasında etkinlikler icra edilecektir. Bu akşam burada Mevlid-i Şerif tertip ettik. Katılanlara teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki Çarşamba akşamı da (Bu akşam) Alyans düğün salonunda da bir program icra edilecek. Adalet eski Bakanımız Şevket Kazan'ın katılımıyla icara edeceğimiz programa, tüm ilçe halkımız davet ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim