İnegöl Belediyesinin

-Belediye Meclisinin Nisan Ayı Toplantısında ‘Belediye Encümeni’ne ve ‘İhtisas Komisyonları’na Üye Seçimi Yapıldı-
İnegöl Belediyesinin Nisan ayı olağan Meclis toplantısı dün saat 14.00'de belediye ek hizmet binası içerisinde yer alan Meclis salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına AK Partili  üyeler Ahmet Mestan, Erdal Akkaya ve Burhan Şahin ile HAS Partili üye Ahmet Kara mazeretlerinden dolayı katılmadı. 21 gündem ile 2 takrir maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 21 madde oy birliği ile, 2 madde ise oy çokluğu ile kabul edildi.
İnegöl Sanayici ve İş Adamları Derneği (İNSİAD) organizasyonu ile İnegöl'e gelen ve MODEF'i gezen Fil Dişi Sahili işadamları, gündemdeki maddelerin görüşülmesi  öncesinde Belediye Meclisini ziyaret ettiler.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Meclis üyeleri ile birlikte, yabancı işadamlarını mecliste ağırladı.
Murat Güldoğan'ın tercümanlığında Yabancı İşadamları adına konuşan Jean Paule, "İnegöl, benim şehrim oldu. İnegöllü işadamlarının gayretleri ile ülkemizde çocuklarımıza yönelik bir okul açıldı. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İnegöl ile alakalı bilgiler verdikten sonra, yabancı işadamlarına İnegöl'ü anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Başkan Aktaş, yabancı işadamlarına günün anısına İnegöl'ü resmeden plaket takdim etti.
Ziyaretin ardından gündem maddelerine geçildi.
ENCÜMEN ÜYELERİ
Gündemin 12'nci maddesinde yer alan encümen üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Belediye Encümen üyeliklerine, AK Partili üyeler Refika Kasapoğlu, Osman Arslan ve Erdal Akkaya seçildi.
İHTİSAS KOMİSYONLARINA ÜYE SEÇİLDİ
Gündemin 13'ncü maddesinde yer alan ihtisas komisyonları için üye seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine AK Partili üyeler Ahmet Mestan, Burhan Şahin, Arslan Taşhan ve Hüseyin Sadırlı ile HAS Partili üye Hüseyin Doğan, İmar Komisyonu üyeliklerine AK Partili Meclis üyeler İsmail Sıtkı Baykoz, Latif Balantekin, Eşref Özçetin ve Mürsel Avaşar ile Has Partili üye Ahmet Kara, Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliklerine AK Partili üyeler Ayşe Balcı, Yüksel Beyhan, Süleyman Yılmaz ve Ercan Efe ile Bağımsız üye Sadri Demirtaş, Kültür ve Sanat Komisyonu üyeliklerine ise, AK Partili üyeler Nedim Bayram, Gülbey Koçan, Mehmet Ergene ve Berat Ertopuz ile MHP’li üye Müfit Besler getirildiler.
Gündemin 20'nci maddesinde yer alan Folklor ekipleri daveti konusunda bilgilendirme yapan Başkan Aktaş, "Abhazya Cumhuriyeti Türkiye'nin tanımadığı bir ülke. İnegöl  Abhaz Kültür Derneği böyle bir gelişle alakalı talepte bulundu. Dernek yetkililerine, bu konuyu Bakanlığa danışmamız gerektiğini söyledik. Bakanlığın onayını almadan bunu yapamayız. Bizim festivalimize bu zamana kadar Abhazya ekibi gelmedi. Biz, Bakanlık onayı alabilmek adına bu meclis kararını alacağız. Bir aksilik olacağını zannetmiyoruz" dedi.
Söz alan SP Meclis Üyesi Özgür Öztürk ise, "Davet edilen bazı gurupların, gerek giyiniş gerekse davranış şekillerinin kültürümüze artı bir değer kattığını düşünmediğimizden ve bize gelen şikayetler çerçevesinde bunu reddediyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada, SP’li üyelerin ret oyuna karşı, Abhazya’dan Belediye Kültür Sanat Festivaline folklor ekibi gelmesi konusunda Bakanlıkla gerekli girişimlerin yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.
DEĞERLERİMİZ AYDINLATILACAK
Takrir maddesinde aydınlatma konusu adı altında yer alan konuyla alakalı bilgilendirme yapan Başkan Aktaş, "Sani Konukoğlu ve Çardak camiinin aydınlatması bunlarla beraber köprülü kavşaklarımıza, üst geçitlerimize aydınlatma çalışması yapmayı planlıyoruz. Belediye binamız da aynı uygulamayı yapacağız. Ayrıca üst geçit ve köprülü kavşaklarımızda şehrimizi sembolize eden motiflerde bulunacaktır" dedi.
Konuşmanın ardından yapılacak çalışma oylanarak oybirliği ile kabul edildi.

 

Editör: TE Bilişim