Pazartesi günü açılışı yapılan fuar, mobilyacıların isteği üzerine Pazar günü açık kalmayacak, Cumartesi sona erecek. Yoğun ilgi gören fuara katılan firmalar ile yabancı misafirlerin iletişimini ise, stantlarda görev yapan tercümanlar sağlıyor.

Firmaların stantlarında görev yapan erkek ve bayan tercümanlar, firmaların yaşadığı yabancı dil sorununu ortadan kaldırıyor. Fuarda farklı ülkelerden gelen tercümanları da görmek mümkün.

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan yaptığı açıklamada, “170 ülkeye ihracat yapıyoruz. Arap ülkeleri ve farklı ülkelerden ziyaretçilerimiz oluyor. Dil sorunu yaşanmaması için firmalarımızda da farklı dil bilen personellerimiz var. Her gelen yabancı müşterimize tercümanlar aracılığıyla yardımcı oluyor. Bu da mobilyacılarımıza avantaj sağlıyor“ dedi.

Mobilyacı Harun Çelik ise, “Fuarımız dış ülkelere yönelik. Bununla alakalı yurtdışından gelen müşterilerimizle iletişim sağlamak için tercümanlar çalıştırıyoruz. Tercümanlarımız sayesinde ihracatımızı da artırıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim