Fiyatlar suni bir şekilde arttırılıyor
2. el araba piyasasında fiyatların sunu bir şekilde arttırıldığını belirten İnegöl Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert her galericiyim diyene inanılmaması gerektiğini söyledi.
Bayrama sayılı günler kala canlanması beklenilen 2. El oto piyasasında, yaprak kıpırdamıyor. İnegöl Oto Pazarında fiyatların yüksekliğinden dolayı araç alış satışı durmuş durumda.
FİYATLAR ÇOK DENGESİZLEŞTİ
2. el piyasasında fiyatların suni bir şekilde arttırıldığını belirten İnegöl Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert “Oto Pazarları şu anki pahalılıktan dolayı durgun vaziyette.  Fiyatlarda sunu bir artış var. İnternete insanlar bakarak çok yüksek rakamlar yazıyorlar. Bazı insanlar suni fiyat artışı yapmak için araçlarını satmamak adına fiyatları yüksek yazıyorlar.  Ortalama fiyatı 50 bin TL olan araçların fiyatlarını suni olarak arttırarak 60-70 bin TL yazabilmekteler. Ama reel piyasada böyle bir fiyat yok. İnternete bakıyorsunuz pazara bakıyorsunuz, uydurma fiyatlar ile araba satmaya çalışıyorlar.  Bu yetki belgeleri çıktıktan sonra bu işlerin daha da toparlanacağını düşünüyoruz.  Şuan galeriden araba almak, dışarıdan araba almaktan daha kolay. Uygun şartlar uygun vadelerle galerilerden araba alınabiliyor.   Son dönemde internetten satılmaya kalkışılan araçların fiyatları ciddi seviyede yükseldi.  Gerçek araba piyasasını öğrenmek isteyen galerilere uğrasın. Son bir seneden beri fiyatlar çok dengesizleşti. Şuan pazarda yaprak kıpırdamıyor, insanlar ciddi manada araçların fiyatlarını yükselti. Devlet yetkilileri Sahibinden.com gibi internet sitelerindeki fiyatları gözden geçirmesi lazım. Serbest piyasada fiyatlar ciddi bir şekilde artmış durumda.”
HER GALERİCİYİM DİYENE İNANMAYIN
Her galericiyim diyene inanılmaması gerektiğini belirten Erezsert “Galericiyim diyen kimse gidin iş yerini görün. İş yerini tabelasını görmediğiniz insanlar galerici diye güvenmeyin.   Adam bu işi resmi olarak yapmıyor el altından bu işi yapıyor hiçbir resmiyeti yok vergi vermiyor, denetime tabi değil araçların kilometreleri ile oynayarak araba satıyor. Sonrada çıkıp kimse galericilere çamur atmasın. Galerici esnafının yeri yurdu belli, ama el altından bu şekilde araç alım satımı yapanlar bizim mesleğimizi lekelemekte.  Türkiye’nin %70’i alsatçı oldu, memleket galericiden emlakçıdan geçilmiyor.  Bu fiyatları bozan zaten bu alsatçılar. “
SON GÜN 13 AĞUSTOS
Yetki belgesi olmayanlar için son gün 13 Ağustos olduğunu Serhat Erezsert “Galericiler için yetki belgesinde son tarih 13 Ağustos, bu tarihten sonra bu belgesi olmayanlar ikinci el araç alım satım yapamayacaklar. Eğer bu belgesi olmadan araç alıp satma işine kalkışanlar olursa çok ciddi para cezasına çarptırılacak. Herkes işini resmi bir şekilde yapacak bundan sonra. “ dedi

Editör: TE Bilişim