İnegöl Halk Eğitim Merkezi, Muzaffer Samda İlköğretim Okulu ve Türk Hava Kurumu işbirliği ile öğrencilere ‘Model Uçak’ eğitimi veriliyor. Model uçak yapımının inceliklerinin anlatıldığı eğitimlerde öğrencilere uçak mühendisi, uçak pilotu veya uzay mühendisi olmaları için tavsiyelerde bulunuluyor.

‘İSTİKBAL GÖKLERDEDİR’

Kursu ziyaret eden Türk Hava Kurumu İnegöl Şubesi Başkanı Şükrü Sütcü, verilen eğitimler hakkında bilgi verdi. Sütcü, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün ‘İstikbal Göklerdedir’ ön görüsü ile kurulan Türk Hava Kurumun amacı Türkiye’de havacılık sanayini kurmak, havacılığın askeri, ekonomik sosyal ve siyasal önemini anlatmak, askeri, sivil sportif, turistik havacılığın gelişmesini sağlamak, bütün bunlar için araç ve gereçleri hazırlamak, personel yetiştirmek ve uçan bir Türk gençliği yaratmaktır” dedi.

Sütcü açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Bu amaçlar doğrultusunda Türk Hava Kurumu İnönü tesislerinde kursunu tamamlayarak İnegöl’de Halk Eğitim Merkezi, Muzaffer Samda İlköğretim Okulu ve Türk Hava Kurumu işbirliği ile Model Uçak Rehber Öğretmen Cihan Doğan tarafından öğrencilerimize Cumartesi ve Pazar günleri kurs açılmış ve halen devam etmektedir. Model Uçak Rehber Öğretmenimiz ve Muzaffer Samda İlköğretim Okul Müdürümüz Fehmi Kabataş’ı yaptığım ziyaret sonucu edindiğim bilgiye göre Model Uçak kursunun 12’şer kişilik 2 sınıf ile devam ettiğini 6 hafta devam edecek kursun 32 ders saati olduğu konusunda bilgilendirildim. Amacımıza hizmet etmemizde yardımlarını esirgemeyen başta kursa katılan öğrencilerimiz olmak üzere Model Uçak Rehber Öğretmenimiz Cihan Doğan beye, kursun açılmasında yardımlarını esirgemeyip yardımcı olmaya çalışan Okul Müdürümüz Fehmi Kabataş beye teşekkür ve saygılarımı sunarken kursa katılan öğrencilerimizin geleceğin Uçak Mühendisi, Uçak Pilotu veya Uzay Mühendisi olmaları dileğiyle saygılarımı sunar başarılar dilerken aynı hassasiyetin diğer okullarımızdan da beklediğimi belirtmek isterim.”

Editör: TE Bilişim