2019 sezonu Ocak aya itibariyle başlayacak olan gelinlikte, sektör temsilcileri İzmir Fuarını bekliyor. Fuarla birlikte yeni modellerinde görücüye çıkacağını belirten Dore Gelinlik firması sahibi Tülay Ulama, “İzmir Fuarından sonra 2019 sezonu başlayacak. Çünkü İzmir gelinlik fuarı başlar ve herkes modellerini sır gibi saklar. Fuar sonrasında da sezon açılır. Modeller görücüye çıkar. Çünkü birbirlerinden model çalma riski olduğu için hiç kimse fuardan önce modellerini göstermez” dedi.

2-5 BİN LİRA ARASINDA

Ulama, “Geçtiğimiz seneye göre bizim gelinlik alışlarımızda bir artış var ama perakende de olmayacak. Çünkü müşteriyi elimizde tutabilmek için fiyatlarımızdan taviz vermek zorundayız. Ama biz bu tavizi gelinlik aldığımız firmalardan alamayacağız. Çünkü ham maddeye çok fazla zam geldiğini söylüyorlar. Ama biz bunu müşteriye yansıtamıyoruz. Çünkü nazlı müşteri karşı her zaman taviz vermemiz gerekiyor. Gelinliklerde fiyat aralığı satın almalarda 2 ile 5 bin arası değişiyor. Tabi 5 bin diye bir sınır yok. Bursa’da 15 bin TL’ye gelinlikler de satılıyor. Ama ortalama bir gelinliğin fiyatı 2 bin - 5 bin arasında değişiyor ve bu İnegöl’de ki fiyatı. Aynı gelinlikleri Bursa’da, İzmir’de ve İstanbul’da 8 ila 15 bin TL’den başlayan fiyatlarla alabilirsiniz. Hiçbir fark yok. Kalite farkı yok aynı firmalarla çalışıyoruz. Sadece şehir ve mağaza farkı var. Geçtiğimiz yıla nazaran bizim aldığımız gelinliklerde alımlarda 500 TL fiyat farkı var. Gelinliğine göre yüzdü 30 ila 50 arasında bir zam demek oluyor. Biz bu farkı müşteriye yansıtamayacağız” diye konuştu.

İNEGÖLLÜLER ÖZEL DİKİM TERCİH EDİYOR

Ulama, “Genelde özel dikim tercih ediliyor. Kapalı modeller İnegöl’de daha fazla tutuluyor. Bu da İnegöl’ün muhafazakar olmasından kaynaklanıyor. İzmir fuarında transparan gelinlik modelleri de satışa sunuluyor ama biz onları buruya getirmiyoruz. Çünkü burada satılabilecek modeller değil” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim