Müstakil Sanayici ve

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi bünyesinde faaliyetini sürdürmekte olan Genç MÜSİAD tarafından, geçtiğimiz Cuma günü akşam saat 20.30’da, 18 Mart Çanakkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Umut Eroğlu’nun konuşmacı olarak katılımıyla ‘Takım Çalışması’ eğitim semineri düzenlendi.

Düzenlenen eğitim seminerine Genç MÜSİAD Kayseri Şubesi Başkanı Orhan Özmen, İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Kılıç, Kurucu Başkan Ercan Günay, yönetim kurulu üyeleri Kerim Bayraktar, Hüseyin Uçaravcı, Ümit Haraslı, Mushab Güleç, Yusuf Şehiroğlu, Ziya Özçetin, Abdurrahim Uzun ve dernek üyeleri katıldılar.

Sunumuna, takım çalışması ile ilgili ülkemizde ve dünyadaki doğru ve yanlışları dile getirerek başlayan Yrd. Doç. Dr. Umut Eroğlu, takım çalışmasının özelliklerinin neler olması gerektiğinden bahsetti. İyi bir takımın nasıl kurulacağını anlatan Umut Eroğlu, aynı anda bir yerde bulanan insanların topluluk oluşturduğunu belli bir amaç doğrultusunda birbirini tamamlayan, en az iki kişiden oluşan ve hedef doğrultusunda bir metodu olan insanların ise takım oluşturduğunu kaydetti.

Takım ve grup kavramları arasındaki farkları bildiren Yrd. Doç. Dr. Umut Eroğlu, takım çalışmalarında gruplara oranla daha iyi organizasyon gelişimi sağlandığını ve üyeler arasında daha güçlü bağlılık oluştuğunu belirterek, takım üyelerinin tek bir amaç doğrultusunda birlik sağladığının, grup üyelerinin ise daha bireysel hareket ettiğinin altını çizdi. Sinerji kavramını eş zamanlı ve uyumlu hareketten doğan güç olarak tanımlayan Eroğlu, takım çalışmasındaki sinerjinin, grup çalışmalarından daha yüksek olduğunu belirtti.

İstekli ve verimli çalışmanın takım çalışmasından geçtiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Umut Eroğlu, takım çalışmasının kurumsal performansı, kuruma bağlılığı, kaliteyi, yaratıcılığı, iş tatminini ve sinerjiyi arttırdığını, işbirliğini ve iletişimi geliştirdiğini, maliyetleri düşürdüğünü, takım çalışmasıyla çalışanların değişimlere daha çabuk uyum sağladığını,  üyelerin sorunların çözümünde etkin rol oynadığını ve çalışanlar arasındaki çatışmalarda azalma görüldüğünü sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim