Yenice Belediyesi ta

Yenice Kapalı Spor Salonunu Hizmete Açacak

Yenice Belediyesi tarafından, yapımına başlanan 2 milyon 100 bin TL maliyetli Yenice Kapalı Spor Salonunun inşaat çalışmaları devam ediyor. Mayıs ayına kadar tamamlanması planlanan Kapalı Spor Salonun açılışını, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yapacağı bildirildi.

Yenice Göçmen konutları mevkiinde  2 bin 700 metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde inşa edilmekte olan Yenice Kapalı Spor Salonu inşaatında incelemelerde bulunan Kaymakam Aziz İnci, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve AK Parti  İlçe Başkanı Bülent Temelli'ye çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, "Yapılan ihale şartnamesine göre Kapalı Spor salonumuzun 30 Martta tamamlanması gerekiyor. Ancak hava şartlarının el vermemesinden dolayı ve Bayındırlık Bakanlığı yönetmenliğinde Ocak ve Şubat ayları çalışılmayan aylar olduğundan dolayı, müteahhidin işi 15 Mayıs’a kadar bitirme hakkı var. Bu nedenle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında salonumuzun açılışını yapmayı hedefliyoruz. Mart ayı sonunda binanın içi ile alakalı eksik kalmayacak. Dış çevre düzenlemesi için havaların düzelmesini bekleyeceğiz. Her halükarda salonumuzu 15 Mayıs 2012 tarihine  kadar tamamlamış olacağız" dedi.

Yenice Belediyesi tarafından yaptırılan Yenice Kapalı Spor salonunun, inşaat maliyetinin yüzde 30’luk kısmının Spor Bakanlığı tarafından hibe olarak karşılandığını kaydeden Hasan Aksu, “Bakanlık yönetmenliğine göre yüzde 30’a kadar hibe verebiliyor. Bakanlıktan 570 bin TL hibe çıktı. Hibenin çıkmasında büyük emekleri olan Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e teşekkür ediyorum. 570 bin TL tutarındaki  Bakanlık yardımının dışında 1 milyon 500 bin TL’de Yenice Belediyesinin imkânları ile karşılandı. Kapalı Spor salonumuz toplam 2 milyon 100 bin TL’ye mal oldu" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, Yenice Belediyesi tarafından yaptırılan Kapalı Ppor salonunun açılışını, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yapacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim