Geçtiğimiz yıllara kadar yapılan denetimlerde hijyenik şartlara uymayan işyerlerine ağır cezalar uygulanırken, bu yıl yapılan denetimlerde görülen manzaralar memnun etti. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, 2015 yılı ilk yarısında yapılan denetimlerde sadece iki firmaya şartlara uymadığı için cezai işlem uyguladıklarını bildirdi.

HİJYEN KOŞULLARINDA SIKINTI YOK

İnegöl´de faaliyet gösteren bin 700 civarındaki firmayı sıklıkla denetlediklerini aktaran Müdür Aksakallı, İnegöl gıda satış yerlerinin gıda üretim ve satış şartlarına riayet gösterdiğini aktardı. Müdür Turan Aksakallı, 2015 yılı Temmuz ayına kadar olan denetim çalışmalarını değerlendirdi. Aksakallı, "Öncelikle Ramazan Ayı´nın milletimize ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnegöl bildiğiniz üzere gıda işletmesi olarak potansiyeli yüksek olan bir ilçe. Rutin olarak gıda işletme denetimlerimiz devam ediyor. Ramazan Ayı´nın gelmesi ile birlikte işletmelere yönelik denetimlerimiz daha sık bir şekilde devam ediyor. Ramazan Ayı başlangıcından bugüne kadar denetlediğimiz iş yerlerinde, özellikle hijyen konusunda herhangi bir sıkıntıya rastlanılmadı. Bundan sonra Ramazan boyunca, Ramazan sonrasında da halkımıza daha sağlıklı, daha güvenilir gıdalar tüketmeleri için denetimlerimiz devam edecek" dedi.

İLK 6 AYDA TEMİZ ÇIKTI

2015 yılı başından bu yana gıda üretimi ve satış yerlerine yönelik denetimleri sıklıkla devam ettirdiklerini aktaran Müdür Aksakallı, “Gıda denetim ekibimiz işyerlerini denetlemeye devam ediyor. 2015 yılı itibariyle Temmuz ayına kadar yapılan denetimler güzel geçti. Sadece iki firmamıza kurallara uymadığı için 2 bin 900 lira ceza uyguladık. Onun dışındaki tüm firmalarımız hijyen koşullarına uydukları için bizden tam not aldılar” diye konuştu.

GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPIYORUZ

Vatandaşlara da seslenen Aksakallı, "Vatandaşlarımızın şikayetlerini bildirebilecekleri Alo 174 gıda hattımız var. İşletmelerde herhangi bir olumsuz bir şey tespit ettikleri zaman özellikle hijyen konusunda, alo gıda hattımızı arayınca, hemen bizim sistemimize düşüyor. Bizde oradan hareketle konunun geçtiği işletmeye gidip, gerekli denetlememizi yapıyoruz. Aksi ve olumsuz birşey bulunduğu zamanda kanun çerçevesi içerisinde gerekli işlemleri yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim