Genç MÜSİAD İnegöl Ş

Genç MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından düzenlenen, tecrübe paylaşımı programının önceki akşamki konuğu İnegöllü İşadamı Kenan Sülek oldu. Sülekler Orman Ürünleri firmasının sahiplerinden, İGİAD eski Başkanı Kenan Sülek, girişimcilik üzerine Genç MÜSİAD üyelerine önemli bilgiler verirken, girişimciliğin en büyük iki unsurunun fikir ve özgüven olduğunu söyledi.
Her ay farklı bir etkinlik düzenleyen Genç MÜSİAD yönetimi bu ay tecrübe paylaşımı programı çerçevesinde İnegöllü İşadamı Kenan Sülek’i misafir etti. MÜSİAD toplantı salonunda gerçekleştirilen tecrübe paylaşımı programında, girişimcilik üzerine konuşan Kenan Sülek, girişimcinin öncelikle bir fikre ve özgüvene ihtiyacı olduğunu söyledi.
Gençlerden, kişisel gelişimle alakalı hiçbir zaman umutsuz olmamalarını isteyen Sülek, “Girişim için önce fikre sonra özgüvene ihtiyaç vardır. Bunların ardından üçüncü aşama ise eylemdir. Her gün milyonlarca fikir üretiliyor ama sadece fikirlerin %15’i hayata geçiyor. Bir fikirle ilgili uzun vadeli planlar yapmayın. Önünüze uzun vadeli hedefler koymak, boş ovada önünüze set çekmeye benziyor. Fikriniz varsa hiç beklemeyin. Fikirleri çok bekletmeye gerek yok. Çünkü, rekabet çok hızlı” dedi.
Sülek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Fikrinizle ilgili değişik iş kollarındaki insanlarla istişare edin. İstişarede hayır vardır. Ürettiğiniz ürün veya sunduğunuz hizmet farklı olmalı. Mesela işinizi severek yapmak bir farklılıktır. Ancak ne iş yaparsak yapalım kendimizi geliştirmeyi unutmayalım. Bizim farkımız fiyat değil, ürünümüzün kalitesi veya kullanım kolaylığı olmalı. Fikrimiz çalınır diye başkalarına anlatmaktan çekinmeyin. Çünkü, her şey nasiptir.”
Programda Kenan Sülek’in yanı sıra konuk olarak katılan Hüseyin Uyan ile Melih Şeker’de Genç MÜSİAD’lılarla paylaşımlarda bulundular. Yaklaşık 2 saat süren etkinliğin sonunda Genç MÜSİAD Başkanı Abdurrahim Uzun, Kenan Sülek’e günün anısına bir plaket takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim