KRAL SATILDI

Yaklaşan Kurban Bayramında satışa sunulmak için Artvin Şavşat´tan getirilen Kral adlı Simental cinsi Tosun, büyüklüğüyle ve fiyatıyla İnegöl Hayvan Pazarına gelen vatandaşların dikkatini çekiyor. 3 yaşındaki Kralın 16 bin 500 liraya alıcı bulduğunu ifade eden besicisi Murat Seçkin, Kral´ın canlı ağırlığının 1 ton 200 kilo geldiğini söyledi.

PAZARIN EN BÜYÜĞÜ

Kral´ı özel olarak beslediklerini belirten Seçkin, “Hayvanlarımızı Artvin Şavşat´tan getiriyoruz. 12 yıldır İnegöl´e kurbanlık satmak için geliyoruz. Kral adını verdiğimiz hayvanımızı 16 bin 500 liraya sattık. 1 ton 200 kilogram ağırlığında. Alan ağabeylerimize hayırlı olsun. İlk olarak sattığımız hayvanımızda budur. Hayvanlarımız dağlarda otladı. 2 yıl önce de İnegöl´e bir tonluk bir hayvan getirmiştim. Yine o hayvanımız da böyleydi ama bunun kadar değil. Bu yaşı itibari ile dağlarda geçmişliği var. Nasipse seneye bunun bir üstü var. Onu da İnegöl´e getireceğiz” dedi.

HOLLANDA´DAN ANNESİNİN KARNINDA GELDİ

Kral´ın Hollanda´dan annesinin karnında geldiğini ifade eden Murat Seçkin, “Bu hayvanı alıp 2-3 ay merada güttük. Ondan sonra hayvan çok ağır olduğundan dolayı, içeriye alıp 45 gün içeride besi yaptık. Kars´taki bazı arkadaşlar sağ olsun özel yem gönderdiler. Farklı olsun diye, onlarda çok ilgilendiler. Hayvanımız annesinin karnında Hollanda´da gelen bir hayvan. Cinsi Simentaldir. Annesinin karnında Kars´a geldi ve doğumda ülkemizde gerçekleşmiş oldu. Şuan hayvanımız 3 yaşında. Biz Hollanda´dan normalde hayvan getirmiyoruz. Ama bizim Kars´ta bulunan çiftlik sahibi arkadaşlarımız Hollanda´dan hayvanlar getiriyor. Bizlerde bazen o arkadaşları ziyaret ederek, hayvanlarından bir kaçını satın alıyoruz” şeklinde konuştu. NEVZAT KAHVECİ

Editör: TE Bilişim