Belediye Başkanı Alper Taban, Radyo Güneş’te yayınlanan “Özcan’la Kaptanın Saati” programına konuk oldu. Özcan Özçelik’in sunduğu programda Taban, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA BİZİM YOĞUNLUĞUMUZ DEVEDE KULAK BİLE DEĞİL

Özcan Özçeliker’in sorularını yanıtlayan Alper Taban, Belediye Başkanlığı görevinin sorumlulukları ve yoğunluğuna ilişkin yöneltilen soruya; “Yoğunluk belediyecilikte alınan sorumluluk gereği inanın hiç bitmiyor. Geç saate kadar çalışıyoruz ama dinlenecek zamanınız da gece eve gittiğinizde mutlaka oluyor. Ancak yeri geliyor ailenizden, çocuklarınızdan fedakarlık ediyorsunuz. Daha çok görevinizin içinde aktif olmak zorundasınız. Bu yoğunluğumuza katlanan aileme de çok teşekkür ediyorum. Bu vazifenin getirdiği bu. Bazen kendimi rahatlatmak için şunu da yapıyorum, Sayın Cumhurbaşkanımız bugün bütün ülkenin yükünü sırtına almış. Bu da yetmiyor tüm İslam coğrafyasının, ümmetin yükünü sırtına almış. Bunun yanında bizimkisi devede kulak bile değil” şeklinde cevap verdi.

HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ YENİLİKLER, İHTİYAÇLARDAN DOĞDU

İnegöl Belediyesinde son dönemde yaşanan teknolojik değişim ve dönüşüme ilişkin soruları da yanıtlayan Taban, şöyle konuştu: “Hayata geçirdiğimiz yenilikler, aslında ihtiyaçlardan doğdu. Kurumumuzda yöneticilerimizi dinlediğimizde onların bizlere ilettiği konulardan biri bu uygulama. İnegöl Belediyesi 23 ayrı müdürlükten oluşuyor. Bu müdürlüklerin de kendi arasındaki koordinasyonu çok önemli. Hedefimiz tek noktadan, tek merkezden gelen vatandaşlarımıza en fazla hizmeti verebilmek. Örneğin bir merkeze geldiniz, bu işlem için şu binaya, bu birime gidin diyoruz. Beraberinde ayrı ayrı binalarımız var. Vatandaşa oraya git buraya git demektense ve kurumlar arasındaki bilgi alışverişini elektronik ortamda sağlamak adına mevcut yazılımlarımızla neler yapabiliriz noktasında çalıştık. Baktık ki mevcut yazılımda bunu yapmamız mümkün değil, o zaman yeni bir yazılımla, geliştirmeye açık bir yazılımla devam edelim dedik. Bu yazılım aslında bizim lokasyonlarımızı da birleştirdi. Mobil yönetim mantığıyla pek çok işi elektronik ortamda görmeye başladık. Islak imza zorunluluğu olmayan belgelerle ilgili mobil olarak imzalarımızı atabiliyoruz. Bu yazılımla her şeyi bir noktaya toplamaya çalıştık. Yeni Belediye Hizmet Binamızı hayata geçirdiğimizde de bu daha gelişmiş şekilde kullanılacak.”

VATANDAŞ TEK NOKTADAN İŞLERİNİ HALLEDECEK

Başkan Taban, yeni Belediye Hizmet Binası ve meydan projesine ilişkin soruları da yanıtladı. Yeni Belediye Hizmet Binasında yüklenici firmanın sözleşme süresinde binayı bitiremediği için İnegöl Belediyesi’nin sözleşmeyi sona erdirdiğini kaydeden Taban, “Yapmamız gereken de buydu. Yüklenici firmanın belirtilen tarihte bunu tamamlaması gerekiyordu. Benim zaten hemen bugün paldır küldür geçeyim diye bir derdim de yok. Doğru iş yapalım, vatandaşın hukukunu, hakkını, milletin parasını eksiltmeden doğru şekilde kullanalım istiyoruz. Aksi bir şey de yapamam. Kanunun üzerinde hareket edemem. Şuanda yeniden ihale etmedik. Bu süreçler kanuni olarak devam ediyor. Yeni bina tamamlandığında, oraya geçtiğimizde vatandaş gelince sadece kuru bir bina yapmışlar demesin istiyoruz. Bunun alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. İçerideki işleyişin değiştiğini de vatandaş görsün istiyoruz. Geldiğinde oturma alanında beklerken çayını kahvesini içsin, sırası gelince de aynı yerden tüm işlerini görebilsin istiyoruz. Müdürlüklere git, yukarı çık gibi söylemlere girmeden tek noktadan vatandaşın sorununu çözelim istiyoruz. Şuanda yaptığımız hazırlıklar da buna fayda sağlayacak. İnsana yatırım yapıyoruz, insana insan değeri vererek yatırım yapıyoruz” açıklamalarında bulundu.

MEVCUT BİNAYLA İLGİLİ KARARIMIZI VERMEDİK

Yeni binanın tamamlanmasının ardından mevcut binanın nasıl kullanılacağına ilişkin soruya ise Taban, “Mevcut merkez binamız için şuan netleşen bir şey yok. Müze olma durumu veya bir eğitim faaliyeti için kullanabiliriz. En doğru kararı vereceğiz zamanı geldiğinde. Korumada olduğu için binanın yıkılması söz konusu değil. Ek Hizmet binasıyla ilgili de net bir tasarrufumuz yok. Sivil toplum kuruluşlarımızla ilgili değerlendirmek adına düşündük ancak bunu zamana yaymayı tercih ettik. Hızlı karar almak işimize gelmiyor. Gerekirse geç olsun ama doğru karar olsun” diye cevap verdi.

Editör: TE Bilişim