Halk Eğitim Merkezi

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde Çalışma Bakanlığı tarafından 23 bin özürlü kadrosuna alım yapılacağı açıklamasının ardından, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak “Özürlü Memur Sınavı Hazırlık Kursu” açacaklarını belirtti.

Dün saat 14.00'de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde, İnegöl Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı, Hanife-Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ragıp Doğan ve Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Müslüm Karataş'ın da katıldığı basın toplantısında, özürlü memur adaylarının sınava tabi tutulacaklarını, sınav sonunda başarılı olanların Mayıs ve Haziran aylarında özürlü memur kadrolarına atamalarının yapılacağını ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, "Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından Özürlü Memur Sınavına hazırlık kurslarıyla alakalı olarak bir emir almış durumdayız. Çalışma Bakanlığımız 23 bin civarında özürlü memur kadrosunun boş olduğunu, bu nedenle 29 Nisan 2012 tarihinde Özürlü Memur Seçme Sınavının yapılacağını açıklamış durumda. Bu sınav sonunda başarılı olanlar, Mayıs ve Haziran aylarında özürlü memur kadrolarına atamaları gerçekleştirilecek. Bu anlam da bizde Genel Müdürlüğümüz tarafından özürlü vatandaşlarımıza yönelik olarak bu sınavlara hazırlık kursları açmak istiyoruz. Bununla alakalı en az lise, ön lisans veya lisans mezunu olan özürlülere yönelik 216 saatlik sınavlarda sorulacak sorularla alakalı 8 dersten oluşan kurslar açacağız. Bu kurslarımıza müracaatlarımızı 27 Şubat 2012 tarihine kadar alacağız. 27 Şubat’ta da bu kursumuzu başlatmayı düşünüyoruz. Sınavların yapılacağı 29 Nisan 2012 tarihine kadar ise  bu kurslarımızı bitirmek istiyoruz. Genel özürlü, görme, işitme ve zihinsel özürlü vatandaşlarımıza yönelik bu kurslarımızı düzenleyeceğiz. Başvurularını telefonla veya bizzat Halk Eğitim Müdürlüğümüze gelerek ön kayıt yaptırmalarını istiyoruz. Bu anlamda İnegöl Kent Konseyi Özürlüler Komisyonuna ve Kent Konseyi Başkanımıza kursumuza verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Son zamanlarda özellikle özürlülerle ilgili Türkiye genelinde devletin yaptığı çalışmaları yakinen takip ettiklerini belirten Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı ise, "Bunlardan bir yenisi de, memur kadrolarında özürlülere yönelik 24 bine yakın bir kadronun da oluşturulduğu bildirildi. Memur alımlarıyla ilgili yapılacak imtihanlar da onlara destek olmak için bir kurs açılması söz konusu. Çok da isabetli oldu. Bununla ilgili bizde Kent Konseyi olarak kamuoyuna ve kendi üyelerimize duyurulması noktasında çalışma yapacağımızı burada istişare ettik. İnşallah 27 Şubat'a kadar konuyla ilgili vatandaşlarımızın müracaat etmeleri, biran evvel bu kurslara yazılmalarını istiyoruz. Başvuru sayısı ne kadar çok olursa, biz o kadar mutlu oluruz. Onların geleceğini garanti altına almış oluruz. Yine özürlülerin çalışabilirlilik noktasında da onlara bir beceri kazandırma, onları iş hayatına hazırlanması noktasında Kent Konseyi Engelliler Grubu olarak çalışmamız devam ediyor. Bu belli bir noktaya geldiğinde, kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim