Halk Eğitimi Merkez

 


Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Burhanettin Özdemir, dün saat 15.00’de makamında düzenlediği basın toplantısında, ‘Açık İlköğretim ve Açık Lise Sınavlarına Hazırlık Kursları’ düzenleyeceklerini, bu doğrultuda başlattıkları  başvuruların 24 Ocak 2010 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Açık İlköğretim ve Açık Lise sınavlarının yılda 3 kez yapıldığını söyleyen Burhanettin Özdemir, bu sınavlara katılmak isteyenlere, zorlandıkları derslerinde yardımcı olmak için 24 Ocak 2011 tarihinde Hazırlık Kurslarına start vereceklerini vurgulayarak, “Açık İlköğretim Okulu 6, 7 ve 8’nci sınıflar için Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türkçe ve İngilizce, Açık Lise için Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Türk Dili Edebiyatı ve Anlatım kurslarını açmak istiyoruz. Kurslar 3 ay sürecektir. Kursiyerlerimiz her bir dersten haftada 4 saat olmak üzere toplam 50’şer  saat ders görecekler. Kurslarımız İshakpaşa İlköğretim Okulunda akşamları 18.00 ile 21.00 arasında yapılacaktır. Vatandaşlarımızı, önümüzdeki Nisan ayı içerisinde yapılacak olan Açık İlköğretim ve Açık Lise sınavlar için hazırlamak istiyoruz” dedi.

Açık İlköğretim okulu yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 14 Ocak 2011 tarihinde sona ereceğini kaydeden Özdemir, Açık Lise 1. Dönem Sınavlarının 15-16 Ocak 2011 tarihlerinde 4 okulda yapılacağını, bu sınava yaklaşık 2 bin 300 kişinin gireceğini söyledi. Adayların, Sınav Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı ile sınava alınacaklarını önemle duyuran Özdemir, cep telefonlarını kesinlikle yanlarında bulundurmamaları gerektiği konusunda  uyarıda bulundu. Özdemir, Sınav Yeri Giriş Belgesini almak isteyenlerin Halk Eğitim Merkezine başvurmaları gerektiğini de hatırlattı.

Editör: TE Bilişim