Şu ana kadar 430 kur

Şu ana kadar 430 kurs açarak geçen yılın rakamlarını egale eden Halk Eğitimi Merkezi, önümüzdeki hafta 9 kurs daha açmaya hazırlanıyor. HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, ilçe genelinde 160 kursun devam ettiğini bildirerek, önümüzdeki hafta 9 kurs, Mayıs ayı içerisinde ise 5 kurs açmaya hazırlandıklarını kaydetti.
9 kurs için kayıtların devam ettiğini belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, "Halk oyunları usta öğretici kursunu açacağız. 14 Nisan 2012 tarihinde startını vereceğimiz kursumuz 160 saat 5 hafta boyunca sürecek. Bu kursumuza katılmak isteyenlerin, en az bir yöreye ait oyun bildiğini gösteren bir belge ile bize başvurması gerekiyor. Evde çocuk bakma kursumuzu da 16 Nisan 2012 tarihinde başlatacağız. Bu kursumuz da 344 saat 4 ay boyunca devam edecektir. Bilgisayarlı muhasebe ve Autocad kursumuza 5 Nisan 2012 Perşembe günü başlayacağız. Bilgisayarlı muhasebe kursumuz 280 saat boyunca yaklaşık 4 ay sürecektir. Autocad kursumuz ise 160 saatlik bir kurstur" dedi.
YABANCI DİLE ÖNEM VERİYORUZ
Vatandaşların en az bir yabancı dil bilmesi noktasında kurslar açmayı planladıklarını kaydeden Özdemir, "Yabancı dil kurslarımızı önemsiyoruz. Vatandaşlarımızdan da yabancı dil kurslarına yönelik güzel talepler geliyor. Önümüzdeki Perşembe günü iki kurs halinde İngilizce Seviye A-1 ve Pratik İngilizce kurslarını başlatacağız. Almanca kursumuzda bu durumda başlamıştır. Bu kursumuz da 14 kursiyerle devam etmektedir. Rusça kursumuzu da 9 Nisan 2012 tarihinde başlatacağız" diye konuştu.
ARICILIK KURSU DA AÇILACAK
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile Arıcık Kursunu açacaklarını ifade eden Özdemir, "80 saat 3 hafta sürecek olan bu kursumuzu da 9 Nisan 2012 tarihinde başlatacağız. Şimdiden yaklaşık 140 başvuru oldu" şeklinde konuştu.
32 OKULDA KURSLAR DEVAM EDİYOR
İlçe genelinde 32 okulda toplam 160 kursun devam ettiğine işaret eden Özdemir, bu yıl içerisinde 28 özel kuruluş, STK ve derneklerle işbirliği içerisinde 120 kurs açtıklarının altını çizdi.
MAYIS AYINDA 5 KURS AÇILACAK
Müdür Özdemir, Mayıs ayı içerisinde Tıp Sekreterliği, Fotoğrafçılık, Mobilya Dikiş Elemanı, Yönetici Asistanlığı ve Drama olmak üzere 5 kurs daha açacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim