İnegöl’ü de yakından ilgilendiren Hızlı Tren Projesi nihayet hayata geçiriliyor. Konuyla ilgili ilk müjdeyi Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın verdi.

ŞANTİYE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Sosyal medya hesabından müjdeyi paylaşan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “İlçemizin sınırlarından geçecek olan, bölgemizin ekonomik olarak kalkınmasına olanak sağlayarak zamandan tasarruf ettirecek, güvenilir ve çevre dostu hızlı tren projesinin ihalesi, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce 2020 yılı Ağustos ayında yapılmış, 201 kilometrelik Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini işi ihalesini Kalyon İnşaat kazanmıştı. İhale kapsamında, 95 kilometrelik Bursa-Bandırma  hattı, 56 kilometrelik Bursa-Yenişehir hattı ile 50 kilometrelik Yenişehir-Osmaneli hattı bulunmaktaydı.  Yüklenici firma olan Kalyon İnşaatın; 50 kilometrelik Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattındaki çalışmalara başlamak amacıyla Yenişehir Ebeköy civarında yaklaşık 45000 m² alanda, bu yıl nisan ayında bitmesi planlanan 6500 m²  kapalı alanı olan, içinde 600 civarında personelin barınacağı yatakhaneler, mutfak, araçların bakım ve onarımlarının yapılacağı atölye, ambar, çalışma ofisleri ve laboratuvar bulunacak şantiyenin çalışmalarına başladı” dedi.

DESTEĞİ OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Aydın; “Bandırma, Bursa, Yenişehir, Osmaneli Hızlı Tren İhalesi Kapsamında; Yenişehir’e büyük katkı sağlayacak olan proje çalışmalarının bu aşamaya gelmesini sağlayan, her daim desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, Bursa Milletvekillerimize, projenin hayata geçmesine destek olan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum, yüklenici kalyon İnşaat firmasına başarılar diliyorum” diye konuştu.

Hızlı Tren hayata geçtikten sonra İnegöllülerin özellikle şehirlerarası yolculuk mesafeleri de kısalacak. Bölgenin ekonomik olarak kalkınmasına olanak sağlayarak zamandan tasarruf ettirecek, güvenilir ve çevre dostu yüksek hızlı tren projesinden İnegöllülerin yüksek oranda yararlanması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim