HOCAKÖY BARAJI İHALESİ YAPILDI

HEDEF YILSONUNA KADAR KAZMAYI VURMAK

DSİ tarafından yapılarak BUSKİ´ye devredilecek, 30 milyon metreküplük su tutma kapasitesine sahip olacak ve İnegöl´ün 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Hocaköy İçme Suyu Barajı´nın ihale yapıldı. Yılsonuna kadar çalışmalarına başlanması planlanan, temel yüksekliği 95,5 metre, uzunluğu ise 400 metre olacak baraj yaklaşık 400 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak. Milletvekili Hüseyin Şahin, 25 Haziran´da yapılan baraj ihalesinin ardından yılsonuna kadar kazmayı vurmayı hedeflediklerini söyledi.

İNEGÖL´ÜN 100 YILINI 5 SENE İÇİNDE PLANLAMIŞ OLACAĞIZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa´ya hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, “Takdir milletimizin. Yollar yapıyoruz, köprüler yapıyoruz, Hastaneler yapıyoruz. Çok önemli bir yatırımı daha İnegöl´e kazandıracak ihale 25 Haziran´da gerçekleştirildi. Hocaköy içme suyu barajı ihalesi yapıldı. İnşallah her şey yolunda giderse, 3-4 sene sonra Uludağ´ın o bereketli kaynak sularını çeşmemizden içmiş olacağız. Şişedekinden daha kaliteli suyu içeceğiz. Devasa bir yatırım. 3.5 yıl bununla ilgili emek sarf ettik. Şu anda ihalesi yapıldı. 150 milyonluk bir yatırım. İnşallah her şey yolunda giderse sene sonunda kazmayı vururuz diye hesap ediyoruz. İnegöl´ün geleceğini kurtaracak bir proje. Orman ve Su İşleri Bakanımız bu konuda bizi çok destekledi. Kendisine teşekkür ediyorum. İnegöl´ün 100 yılını, 5 sene içinde planlamış olacağız inşallah. Biz bir hizmeti şehrimize kazandırdığımız zaman mutlu oluyoruz. Daha birçok hizmetler kazandıracağız. Allah nasip ederse AK Parti olarak biz hizmeti insanımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Yerel yönetimlerimiz elinden gelen gayretle insanımızın hayatını kolaylaştırmaya çalışıyor. Bu böyle olmaya devam edecek” dedi.

ALLAH HAYIRLAR GETİRİR

Ülke gündemini de değerlendiren Milletvekili Şahin, “Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz, Meclis Başkanı adayımız oldu. Meclis Başkanlığı için dört turlu seçim yapılır. İlk iki turda 367 nitelikli çoğunluk aranır, üçüncü turda 276 oy aranır. O da bulunmazsa, ilk ikiye kalan aday dördüncü tura seçilir. Biz 258 oya sahibiz. Bizim adayımızın son tura kalacağı garanti gibi gözüküyor. Ama bizimle beraber son tura kim kalır bilemeyiz. Kendi adayımızın arkasında dik duracağız. Ardından ise Meclis Divanı seçilecek. Ondan sonra da Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu´na görev tevdi edecek. 45 günlük bir süre var. Şayet Başbakanımız koalisyon yapma görevini yerine getiremezse, görevini Cumhurbaşkanımıza 45 gün sonunda iade ediyor. Cumhurbaşkanımız, ikinci partinin Genel Başkanına görevi tevdi ediyor ve yine 45 günlük süre var. O süre de kurulamazsa Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanı ile görüşerek seçim hükümeti kurarak, seçimleri yenileme kararı alabiliyor. Seçim sürecinde her parti kendi iktidar olacakmış gibi vaatlerde bulunur. Ama koalisyon olduğunda vaatlerinizin bir takımını dışarıda bırakmak zorunda kalırsınız. Vatandaşlarımız bir an önce hükümeti kurun ve çalışmaya başlasın diye tavsiyede bulunuyorlar. ‘Şu partilerle koalisyon kurmayın´ diye söyleyenler var. Güçlü Türkiye´den ümit bekleyen yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız var. Bizim hedefimiz yeniden AK Partiyi iktidara getirmek. Ama şu anki durumunda bilincinde ve sorumluluğundayız. İnşallah Allah hayırlar getirir. Suriye´de Türkmenlere çok ciddi bir baskı uygulanıyor. Araplara ciddi baskı uygulanıyor. Bizi de bu işin içine sokmak isteyenlere fırsat vermememiz lazım. İnşallah her şey güzel olur. Başbakanımız koalisyon ortaklığı için tüm siyasi partilerle görüşeceklerini ifade ettiler. Kısa süreli bir koalisyon oluşturmak istemiyoruz. Çünkü, Türkiye´de hem ulusal hem de uluslararası anlamda çok ciddi yatırımlar var” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim