Müşerref-Muzaffer Sa


Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu,  Avrupa Eğitim Birliği ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile Ulusal Ajans tarafından yürütülen Comenius (Hayat Boyu Öğrenme) ortaklıkları doğrultusunda, 2010 yılında proje başvurusu yapmış ve 131 proje arasından ilk 12 proje arasına girmeyi başarmış olan,  “Gıve Me Your Hand; How To Lıve And Learn Together İn Peace’’ (Bana Elini Ver: Nasıl Beraber Barış İçerisinde Yaşar ve Öğreniriz )“ Projesi kapsamında Hollanda’ya gidecek Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu idareci, öğretmen ve 12 öğrencisi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’ü makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Projenin amacının, ayrımcılığa karşı mücadele etmek ve çok kültürlü bir yaşamın mümkün olduğunu göstermek, kültürler arası diyalogla iki ülke arasında bir gönül köprüsü oluşturmak olduğunu söyleyen Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Satılmış, “Projenin birinci ayağı olarak, okulumuzdan 12 öğrenci ve 3 öğretmen 10-20 Mayıs tarihleri arasında 10 gün sürecek bir programla partner okulu ziyarete gideceğiz. Bu ziyaret esnasında partner okulda yapılacak etkinliklerle öncelikle İnegöl’ümüz ve Bursa’mız tanıtılacak, kendi kültürümüz ile ilgili faaliyetler yapılacaktır. Değişik kültürlerden gelen insanlarımızın İnegöl’ümüzün bir zenginlik kaynağı olduğu, her kültürün İnegöl’ün kültür zenginliğine katkıda bulunduğu, bu insanlarımızın huzur, mutluluk ve barış içerisinde birbirlerine saygılı bir biçimde yaşamalarından örnekler sunacağız. Bu insanlarımızın nasıl aynı ülkü ve idealde birleştiklerini, Türkiye’mizin kalkınması birlik ve beraberliğimiz için nasıl birlikte çaba sarf ettiklerini anlatacağız. Bu anlamda ülkemizi, Bursa’mızı ve İnegöl’ümüzü yurtdışında en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz“ dedi.

Geziye, kendisi ile birlikte Proje koordinatörü Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ramazan Turgut ve İngilizce Öğretmeni Behiye Kaymak’ın yanında 12 öğrencinin katılacağını hatırlatan Müdür Ömer Satılmış, proje ortağı olan Hollanda’nın Heemskerk şehrinden, De Beurghtweıjt adlı ilköğretim okulunu, önümüzdeki sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında İnegöl’de ağırlayacaklarını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “İlçemiz okulları, AB Projeleri kapsamında çeşitli projeler üreterek yurt dışına gitme imkanı bulmaktadırlar. Bu durum bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Ülkeler arası öğrenci transferi ve bilgi alışverişi ile bizdeki güzellikleri oradan gelen öğrenciler, oradaki güzellikleri de bizden giden öğrenciler göreceklerdir“ dedi.

Avrupa’dan gelen ziyaretçilerin, İnegöl’den olumlu duygularla ülkelerine döndüklerini anımsatan Baştürk,  “Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin çalışmalarını beğendiklerini, örnek olduğunu, burada gördükleri güzelliklerin pek çoğunu kendi ülkelerinde bulamadıklarını, bilhassa genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğumuzu, Avrupa’dan gelen ziyaretçilerimiz kendileri bizlere beyan etmişlerdir. Bu kapsamda bu projeyi hazırlayan Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Kendilerine kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum“ diye konuştu

Mehmet Baştürk, konuşmasının ardından Hollanda yolcusu  öğrencilere birer adet kitap hediye etti.

Editör: TE Bilişim