Müşerref-Muzaffer Sa

Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulunun 'Give Me Your Hend'  (Bana elini ver) projesi kapsamında İnegöl'e gelen Hollanda'nın Heemskerk şehri öğrencileri, önceki gün Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'ü makamında ziyaret etti.
3 öğretmen, 1 veli ve 10 öğrenciden oluşan Hollandalı  öğrenci grubu ile birlikte  gerçekleştirdikleri ziyarette bir konuşma yapan Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Satılmış, 'Give Me Your Hend' projesi kapsamında Hollanda'nın Heemskerk şehrinde faaliyet gösteren De Burghtweijt Basisschool ile ortak bir proje yaptıklarını belirterek, "Farklı kültürlerdeki insanların ortak değerlerde buluşabileceklerini, kaynaşabileceğini ispatlamak amacıyla yapılmış bir proje. Bu proje kapsamında geçtiğimiz yıl Mayıs ayında, 15 öğrencimizle Hollanda'ya gidip, 10 gün süreyle partner okulumuzu ziyaret etmiştik. Şimdi de onlar 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bizleri ziyarete geldiler. 7 günlük bir program var. Bu program çerçevesinde konuklarımıza İnegöl'ümüzün ve Bursa'mızın çeşitli yerlerini gezdireceğiz. Okulumuzda çeşitli etkinlikler yapacağız. Gelen öğrenciler okulumuzda derslere girecekler. Öğrencilerimizle kaynaşmasını sağlayacağız" dedi.
De Burghtweijt Basisschool okulu Proje sorumlu öğretmeni İsmail Karataş ise, farklı ülkelerden ve ırklardan oluşan bir okul olduklarını ifade ederek, "Bu projeye 2 sene önce başlamıştık. Geçen sene buradan bizi ziyarete geldiler. Hollanda'daki faaliyetlere katıldılar. Kültürel ve turistik yerlerini gezdirdik. İnşallah hoşlarına gitmiştir ve Hollanda'yı biraz tanımışlardır. Öğrencilerimizle de bizler İnegöl'ü tanıyacağız. Çeşitli etkinliklere katılıp, Hollandalı öğrencilere Türk kültürünü tanıtmış olacağız. Zaten buraya geldiklerinde şok oldular. Beklentileri çok farklıydı. Yani çok olumlu bir bakış açısına sahip oldular. Öğrencilerimden biri taksi şoförümüze, 'Siz Hollanda'ya gidin ben burada kalayım' demişti" diye konuştu.
İnegöl'de okulların yürüttüğü projeler kapsamında yabancı misafirleri İnegöl'de ağırladıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’de, "Her biri Türkiye'ye gelirken endişeli olduklarını ama ayrılırken ağlayarak, birbirlerine sarılarak ayrılmak istemeyen yabancı misafirlerimizi uğurladık. Öyle zannediyorum ki, dönüşte de o duyguları bu öğrenciler de yaşayacaktır. İnegöl 230 bin nüfusu, 50 bin öğrencisi, mobilyası, kaplıcası ve köftesi ile meşhur bir ilçemiz. İlçemizde 2 bin 500 öğretmen, 75 okulumuz var. Sizin öğrencileriniz içerisinde Avrupa'dan ve Asya'dan da var. Demek ki, Hollanda sadece kendi ülkesiyle değil, diğer ülkelerle birlikte kardeşçe, bir bütün gibi yaşadığını göstermektedir. Biz de İnegöl olarak, Türkiye olarak bu kardeşliğe ortak olduğumuzdan dolayı mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim