İnegöl Ticaret ve Sa

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu Müdürlüğü’nün  ‘AB Projeleri’ kapsamında Uluslararası Ajans’a bir yıl önce ‘Kültürler Arası Etkileşim’ adı altında sunduğu projenin kabul edilmesinin ardından, geçtiğimiz Pazar günü Hollanda’nın Cuijk Şehri’nden gelen Merlet Koleji öğrencileri, İnegöl’ün tarihi ve kültürel yerlerini gezerek, İnegöl ile ilgili bir takım bilgiler ediniyorlar. Almanca öğretmeni Türk asıllı Gül Gençalioğlu, İngilizce öğretmeni Willem Giotenhuis Ten Harkel nezaretinde gelen 13-14 yaşındaki toplam 10 öğrenci İnegöl’de 10 gün kalacaklar.

İnegöl’e gelen 12 kişilik Hollanda’lı kafile dün, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu İngilizce öğretmenleri Remzi Sahar ve Ozan Zeytinci rehberliğinde İnegöl Kent Müzesi ile  Kültürparkı gezdiler.

İnegöl’e gelen öğrencilerin 10 gün içinde yapacağı etkinliklerle alakalı bilgiler veren İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu Müdürü Avni Okumuş, AB projeleri kapsamında Hollanda’dan gelen öğrencilere, Türk kültürünü, İnegöl’ün simgesi haline gelmiş olan Mobilyasını ve İnegöl köftesini tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, “AB Projeleri ikili okul ortaklığı kapsamında Uluslararası Ajans’a bir yıl önce ‘Kültürler Arası Etkileşim’ adı altında bir proje sunduk. Projenin kabul edilmesi ile geçtiğimiz Pazar günü Hollanda’nın Cuijk Şehrinden iki gözetmen öğretmen nezaretinde 10 öğrenci geldi. Bu proje ile birlikte kendi öğrencilerimizin bakış açılarını genişlemesini sağlayacağız. Öğrencilerimiz de Hollanda kültürünü yakından tanıma şansını yakalayacaklar. Bu etkileşimle birlikte öğrencilerimizin medeni cesaretleri arttı. İngilizce konuşma açısından, öğrencilerimizin beklediğimizden daha iyi olduğunu görmek bizi mutlu etti” dedi.

AİLE BİLGİLENDİRME SİTESİ KURULDU

Ailelerin bilgilenmesi amacı ile www.shocktheculture.com web sitesini kurduklarını da bildiren Müdür Okumuş, siteye günlük yapılan etkinlikleri yükleyerek güncellediklerini, böylelikle Hollanda’lı ve kendi öğrenci ailelerinin yapılan programlarla ilgili bilgi sahibi olduklarını kaydetti.

PROGRAMLAR

Müdür Okumuş, AB Projeleri kapsamında İnegöl’e gelen öğrencilerin 10 günlük programını ise şöyle anlattı; “Pazartesi günü (dün) Kent Müzesi ve Kültürpark gezisi, Salı günü (Bugün) Çilek Mobilya Fabrikası gezisi, Çarşamba günü Belediye Başkanlığı ve Donat Mobilya gezisi, Perşembe günü İznik’teki tarihi yerlere yönelik gezi, Cuma günü Bursa Uludağ, Ulu Camii, Emirsultan, Tophane, Botanik Bahçesi, Cumartesi günü okulda İnegöl köfte yapımı ve Mangal partisi, El İşleri ve Resim sergileri”.

17 Ekim 2009 Cumartesi günü saat 18.00’de okulda bir veda gecesi düzenleneceğini bildiren, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu Müdürü Avni Okumuş, okulun 2 İngilizce öğretmeni gözetiminde 10 öğrencinin ‘AB Projeleri’ kapsamında 2010 yılı Mart ayının başlangıcında Hollanda’ya gideceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim