Yeni Hükümet Konağı’nın nereye yapılacağı tartışmaları sürerken ilk somut adım atıldı.  Yeni hizmet binasının İnegöl-Bursa karayolu ile OSB kavşağı yanında yer alan İtfaiye ve Bölge Trafik İstasyonu karşısında ki yeşil alanda yapılması önerisini İçişleri Bakanı Süleyman Süleyman Soylu’nun kabul etmediği öğrenildi.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre İnegöl’e yapılacak yeni Hükümet Konağının lokasyonu konusunda sona yaklaşıldı. Yeni hizmet binasının İnegöl merkez-Yeni İnegöl ve Alanyurt bölgelerinin tam ortasında yer alan ve şehir trafiğini rahatlatacak bir bölgede yapılması için çalışma başlatılmış, mevcut öneriler içerisinde öne çıkan Aritmi Hastanesi, Bölge Trafik İstasyonu ve İtfaiye karşısında yer alan İnegöl-Bursa karayolu OSB karşısında ki yeşil alan Ankara’ya önerilmişti.

Önümüzdeki günlerde yıkımına başlanacak Hükümet Konağının yerine yapılacak yeni hizmet binası noktasında bir çok lokasyon belirlendiği, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş’un geçtiğimiz günlerde Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı makamında ziyaret ederek üzerinde anlaşılan yerler konusunda destek talebinde bulunduğu öğrenildi.

Bu yerler arasında üzerinde uzlaşılan Aritmi Hastanesi karşısında ki yeşil alan ile Yeni İnegöl bölgesi, Alanyurt yolu üzeri eski Halk ekmek Fabrikası alanı ve Kültürpark mevkiinde yer alan Doğanspor tesislerinin yer aldığı bilgisine ulaşıldı.

Ancak önerilen bu yerlerin hiçbiri Ankara’da kabul görmedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun masasına götürülen Bölge Trafik İstasyonu karşısında ki yeşil alanı uygun görmediği, Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’le alternatif bölgeler üzerinde fikir alışverişinde bulunduğu belirlendi.

Özellikle Hükümet Konağı yerinin belirlenmesinde Yeni İnegöl Bölgesi ile Yenice ve Cerrah mahalleri ile yine İnegöl merkez, Alanyurt Mahallesi  ve kırsal mahallerindeki vatandaşların Hükümet Konağına kolay ulaşabilmesi, şehir merkezinde ki trafiğin rahatlatılması gibi kriterler öncelikli hale getirildi.

Yeni hükümet konağının İnegöl’ün büyümesi dikkate alınarak daha uygun bir arazide, şehrin gelişimine katkı sağlayan ve mevcut sorunları ortadan kaldıran bir alana konuşlandırılması hedefleniyor.

Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ile alternatif yerler konusunda çalışma yaptığı ve yeni yer konusunun 1-2 gün içinde netleştirileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim