Meclis'te konuşan Hulusi Akar, Gara operasyonunun detaylarını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'nın Gara'daki hain katliamı ile Pençe Kartal-2 Harekatı konusunda bilgilendirme yapmak üzere TBMM Genel Kurulu'na katıldı.

Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

İlk olarak Bakan Akar, terör örgütü PKK'nın alıkoyduğu 13 Türk vatandaşını şehit etmesine yönelik operasyonun detaylarını aktardı.

"HEDEFLERİN 48'İ VURULDU"

Akar'ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

"Irak’ın kuzeyinde, varlığını sürdürmeye çalışan PKK’ya karşı operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam etmektedir.

Geniş bir hazırlık süreci yaşandı. Arazi ile ilgili ayrıntılı harita çalışmaları yapıldı. Hedefler özenle seçildi.

Planlanan 50’den fazla hedeften 48 vuruldu. Diğer hedefler güvenlik gerekçesiyle gözetilmiştir.

"ÇEVRENİN KORUNMASINA AZAMİ DİKKAT GÖSTERİLDİ"

"Pençe Kartal-2 kara desteği olmadan 35 kilometre derinlikte icra edildi. Kritik ve önemli operasyon, nitelik olarak diğerlerinden farklılık gösteriyor.

Dost ve müttefiklerimizle koordine edilerek yapılan harekat öncesinde hedefler özenle seçilmiş, harekatın planlaması ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliğiyle çevrenin korunmasına azami dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir.

"13 KİŞİ, HAVA HAREKATI BAŞLADIĞINDA ŞEHİT EDİLDİ"

Teröristlere sürekli çağrıda bulunuldu. Bu sırada sadece göz yaşartıcı gaz kullanıldı. Cuma akşam saatlerinde birinci terörist 'ateş etmeyin dışarı çıkıyorum' diyerek dışarı çıktı.

Özel Kuvvet personeli tarafından iki teröriste tekrar teslim olun çağrıları yaptırıldı, çıkan olmadı. İçeriden ateşle karşılık verildi.

Alıkonulan 13 kişi, hava hücüm harekatı başlatıldığında şehit edildi. Güvenlik sebebiyle operasyon dikkatli ve yavaş sürdürüldü. Teröristlerin ateşine karşılık verdi. Bir müddet sonra teröristlerin atışı kesildi.

Şehitlerimizin naaşları emniyetli bir şekilde yurt içine nakledildikten sonra operasyonel unsurlarımız yurda döndü.

"51 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"

Operasyon, kahraman personelimiz tarafından güvenlik tedbirleri alınarak çok zor şartlar altında, her ülkenin yapamayacağı şekilde icra edildi.

Harekat boyunca 4’ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 51 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir."

"HİÇBİR ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE BIRAKILMADI"

Akar, terör örgütündeki Gara paniğini ise şöyle anlattı:

"Bu operasyon sonucunda teröristlerin çok ciddi zaaiyata uğradıkları kesin. Önümüzdeki 15 gün süre içinde hiç kimsenin 3-4 kişi olmaması, (firarı önlemek için) haber seyredilmeme talimatını teröristlere tebliğ ettiklerini biliyoruz.

TSK, terör örgütüne kendini çok güvende hissettiği Gara'da çok büyük zarar vermiştir. Hiçbir şehidimizin kanı yerde bırakılmadı bundan sonra da bırakılmayacaktır."

Editör: TE Bilişim