İnegöl Belediyesi Ek


İnegöl Belediyesi Ekmek Fabrikasının (İBEFTAŞ), Alanyurt yolu köprülü kavşak mevkiindeki yeni binasına taşınmasıyla boşalan, 1979 yılından beri çarşı içerisinde hizmet veren eski  binanın yıkımına başladı.

Dün saat 12.00'de başlatılan yıkım çalışmalarını, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Şen, Turgay Yel, Gülhan Şahin ve Güngör Sabri Günaydın, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve daire müdürleri ile birlikte incelemeler yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yıkımı yapılan binanın 1979 yılında dönemin Belediye Başkanı Refik Tabakoğlu tarafından inşa edildiğini belirterek, "12 Mayıs 2011 tarihinde Başbakan Yardımcımız, Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın katılımı ile yeni Halk Ekmek Fabrikamızın açılışını gerçekleştirmiştik. Tabi Halk Ekmek Fabrikamızı yapmamızın esprisi açıkçası şuan yıkımına başladığımız mekanın terk edilmesine paralel olarak yapılmış bir çalışmaydı. 1979 yılında dönemin Belediye Başkanı Refik Tabakoğlu tarafından inşa edilmiş, İnegöl insanına ekmek üretme adına imal edilmiş 32 yıllık bir bina. Fakat bina son 8-10 yıldır tabiri yerindeyse ömrünü tamamlamış duruma geldi. Gerçekten de çok kötü bir durumda. Bu boyutu olduğu gibi beraberinde ikinci boyutu da burası çarşı merkezi ve çarşı merkezinin rahatlatılması için buradan bir yolun da açılması gerekiyor. Tabi biz bu vesile ile etrafından farklı binaların da düzenlenmesini ve temizlenmesini de gerçekleştireceğiz. Ben bu vesile ile çevreye vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum. Bir süre daha bu çalışmalar devam edecek. Hemen akabinde yıkıma paralel olarak düzenleme çalışmaları da başlayacağız” dedi.  Eski binanın yıkılmasıyla elde edilecek alanın açık otopark olarak kullanılacağını ifade eden Başkan Alinur Aktaş, “Çarşı için açıkçası önemli bir kazanım. Aynı zamanda bu yolda açılmış olacak. Trafo binasının yanındaki 800 metrekarelik metruk binayı da yıkıp, o alanı da açacağız. Orada da bir otopark çalışması yapacağız. Bunu özel sektör marifetiyle yapıyoruz. Bu bina ile alakalı ihale sözleşmemizde yazıyordu. Kent Müzesine bitişik olarak 110 metrekarelik 2 katlı bir binamız var. O binanın alt katında satış noktası, üst katında da kafeterya gibi bir mekan oluşturulacak. Bu vesile ile hem bu yol açılmış hem de eski bina ortadan kalkmış olacak. Alanda bulunan trafo konusu UEDAŞ il alakalı. Maalesef UEDAŞ'a iş ve işlem yaptırmakta zorlanıyoruz. Gerekli yazıyı yazdık. Küçültmemi yaparlar, farklı bir yere mi taşırlar ama Alanyurt'ta ki trafoların kaldırılması ile alakalı da 300 bin lirayı İnegöl Belediyesi harcadı. Yine bu nokta da işi takip edip, trafonun kaldırılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

SARRAFLAR ÇARŞISINDAKİ GECİKME FİRMADAN KAYNAKLANIYOR

Sarraflar Çarşısındaki düzenleme çalışmalarında meydana gelen gecikmenin, ihaleyi alan firma ile ilgili olduğunu ifade eden Aktaş, "Sarraflar Çarşısı ile alakalı esnafa söylediğimiz tarih 20 Mayıs 2011'di. Açıkçası 20 Mayıs'a da bugün itibariyle sadece 3 gün kaldı. Özellikle ihaleyi alan firma ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ama son aşamalara da geldik. Tabi firmanın da farklı firmalardan kaynaklanan sıkıntıları var. Firma özellikle çatı camlarının temini ile alakalı ciddi sıkıntı yaşıyor. Açıkçası, şuan ‘sen kıyıya çekil demek’, sıkıntıyı en az 3-4 ay daha artırır. Tekrar ihale yapıp orayı başka bir firmaya ihale etmemiz lazım. Yani biraz sıkıştırmayla, biraz itelemeyle işi bitirmeye çalışıyoruz. Sanırım, yaklaşık bir aylık bir rötar olacak. 20 Mayıs 2011 tarihinden sapma olacağı kesin" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim